Lemmenlaiva oli paikoillaan

Kävin tällä viikolla Pyrsselissä. Euroopan Parlamentissa.

Olin EU- kansanedustaja pari vuotta 2009-2011.

Ilman sitä reissua Perussuomalaisilta olisi jäänyt Jytkyt tekemättä.

Oma elämäkin siinä muuttui. Kansainvälisempään suuntaan.

Puhuin tällä kertaa Itämeren turvallisuustilanteesta ja Arktisista alueista sekä näiden linkeistä merien turvallisuuteen ja kauppaan.

Tuttuja siellä oli paljon jäljellä, mutta britit olivat poissa.

Irlantilainen kaverini totesi, että kunnon pubit on lähitienoilta häipyneet, kun Brexit- porukat ovat tehneet lähtöä. Tilalla on lespaavia lese- ja vegebaareja. Pilalle meni.

EU elää omassa todellisuudessaan. Katumus ei kuulu kalupakkiin. Brexit on valheiden syytä. Rauhan- ja ilmastoprojektia pukkaa. Mitään ei olla opittu, eikä mistään oteta onkeensa.

Lemmenlaiva jurraa paikoillaan. Neljäkymmentä hehtaaria päällystettyä mattoa tamppautui läskipohjakenkieni alla. Tiistaina tulit tarvottua 11 928 askelta.

Mikäs siellä on absorboidessa eurooppalaista koheesiorahaa laajennetun perheensä tarpeisiin.

En pidä EU- systeemistä. Siellä on paljon ihmisiä, joista pidän. Samaa unta tai painajaista nähdään. Ihmiset ovat tärkeintä. Systeemi tuottaa aina systeemin miehet ja naiset. He ovat samanlaisia systeemistä riippumatta.

Entiset kommunistipomot siirtyivät sujuvasti kansanpuolueiden komissaareiksi ja herroina hallitsivat. Peli on sama. Pelimerkkejä on vähemmän. Mutta pidot jatkuvat.

Toisaalta. EU:n rattaissa on niin paljon hiekkaa, ettei kaikki päättömimmät projektit etene. Yritystä silti on.

Brittien lähtö on EU: lle iso isku. Lemmenlaivassa se kyllä tiedetään, mutta ei tunnusteta.

Menen kyllä keväällä vielä uudestaan.

Sitä ennen käyn Lontoossa. Jos se ei ole Brexitin takia vielä uponnut mereen tai muuten kohdannut hirveätä loppuaan EU- eron jälkeen.

Britit lähti, mutta Albania saadaan tilalle, sitten kun Ranskalle sopii. EU on vahvempi ja tarpeellisempi kuin koskaan😄😄😄.