Terveisiä Budapestista

Tänään on kulunut kolme kuukautta ulkoministerin pestin päättymisestä. Se on itselleni asettama sopiva ” karenssiaika ” .

Olen tänään  osallistunut Budapest Forum For Christian Communicators konferenssiin. Annoin oman panokseni.

Tapaan täällä myös poliitikkoja. Pääministeri Victor Orban otti vastaan muutaman foorumin osanottajan. Olin mukana , muisti.

Kristityt ovat maailman vainotuin vähemmistö maailmassa. Tästä asiasta ei saa eikä pidä vaieta. Tapasin täällä Mosulin piispan. Vaikuttava mies.

Eri puolilla Eurooppaa, myös Suomessa, on havaittavissa huolestuttavaa kehitystä sanan- ja uskonnonvapauden suhteen.

Kansanedustaja Päivi Räsänen tutkiminen ” vihapuheesta ” hänen twiittinsä kohdalla on täysin käsittämätöntä. Väärin ja vaarallista.

Onneksi on Päivi Räsänen. Rohkea kristitty. Olisi peräti piristävää joskus kuulla suomalaisen ” kirkonmiehen ” suusta jotakin vastaavaa.

Uskonnonvapaus on uhattuna, mikäli ihmiset alkavat ennakkosensuroimaan kristillistä vakaumustaan. Tämä ei käy.

Siihen ei pidä alistua. Ei muualla, eikä meillä. Hiipivään totalitarismiin, joka poliittisen korrektiuden nimissä häivyttää, hämärtää ja lopulta hävittää kristinuskon ytimen.

Kävin Budapestissa sanomassa tämän omalta kohdaltani ääneen.

Samalla hyväksyin kutsun olla pääpuhujana Unkarin  kansallisella rukousaamiaisella lokakuussa. Osallistuin rukousaamiaisiin kansanedustajana ja ministerinä. Osallistun niihin myös rivimiehenä.

Totuus tekee vapaaksi.

xxx

Bernhard Nathanson said:  ” Fewer women would have abortions If wombs had Windows.”

Hän tiesi kokemusperäisesti mistä puhui. Ja teki johtopäätökset.