Voitin Persut äänestyksessä

Minut valittiin maanantai- iltana Espoon kaupunginvaltuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi. Sellaisessa hommassa en ole vielä ollutkaan. Kannatusta on, niin mikä siinä sitten.

Valtuuston puheenjohtajana olin edellisellä kaudella yhden vuoden.

Lopetin valtakunnanpolitiikassa. Töitä tein viimeiseen päivään asti. Samalla moraalilla ja filosofialla teen työni valtuustossa.

Sain kuntavaaleissa Espoossa 4087 ääntä. Se oli toiseksi suurin henkilökohtainen äänimäärä, Kai Mykkänen oli ykkönen.

Vaalien jälkeen sovimme luottamusmiespaikoista osallistuneiden kesken. Minulle esitettiin tätä paikkaa yksimielisesti.

Sittemmin puolueessa kävi miten kävi. En koskaan eronnut Perussuomalaisesta puolueesta. Minut erotettiin perustamastani puolueesta sen jälkeen, kun olin eronnut sen eduskuntaryhmästä.

Minulle ei ollut minkään sortin yllätys, että Espoon kaupunginvaltuuston Perussuomalaiset eivät halunneet kunnioittaa itse sopimaansa sopimusta vaan halusivat ryöstää paikkani.

En ole tuon paikan vaivainen, mutta mittautin kannatukseni. Voitin äänestyksen selvin numeroin. En ole koskaan yhdellekään Persulle äänestyksessä hävinnyt. En puolueen sisällä, enkä sen ulkopuolella.

Katsoin, että vaaleissa saamani kannatus ja valtuustossa nauttimani luottamus edellyttää, että on valmis eturiviin, kun kysytään.

Valtuuston puheenjohtajiston jäsenenä minulla on oikeus osallistua kaupunginhallituksen ja ryhmien puheenjohtajien kokouksiin. Hoidan tämänkin homman kunnolla. Espoo on aktiivinen kansainvälisessä toiminnassa, siinä voi olla varmasti avuksi.

Tunnen viidennen kauden valtuutettuna kaupungin ja sen toiminnot. Poliittinen urani alkoi kaupungin luottamustehtävässä, joten samoissa touhuissa on hyvä mennä loppuun asti.

Ei tämä siviilielämä niin kamalaa ole. Populismi – kirja on kirjoituspöydällä ja ensimmäiset säkeet ovat selvillä.

Kotikaupunki antoi luottamusta.

Sain Iivisniemestä viime kuntavaaleissa 147 ääntä. Aika moni heistä lähetti illalla viestiä, että ääneni on taas täydessä käytössä. Eri puolilta Espoota tuli tukea. Myös muista ryhmistä.

Se tuntui ja tuntuu hyvältä.

Ei Persujen kannata olla katkeria. Ette te huonolle hävinneet. Pari rivipersua onnittelikin. Siellä on vielä juurevaa porukkaa joukossa, eivät kaikki on maahanmuuttofarisealaisia.

Ajan sitä ohjelmaa, joka yhdessä kuntavaalien  alla sovittiin.

Asukkaiden asialla.