Pääsiäisen sanoma voittaa pahuuden

Sari Lankassa on hyökätty sekä maallisiin että kirkollisiin kohteisiin.

Pahuus tekee tuhojaan, mutta pahuus ei saavuta kestäviä voittoja. Se , joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu.

Kävin Pääsiäissunnuntaina Piispanmessussa Pyhän Marian kirkossa. Piispa Teemu Sippo tiivisti hyvin saarnassaan, että kuolema ei ole voittaja vaan kukistuva voima.

Seurakunnassamme on myös Sri Lankasta tulleita ja järkytyksen näki heidän kasvoiltaan. Luja luottamus Jumalaan näkyi samoilta kasvoilta. Rukoilimme  yhdessä uhrien puolesta.

Väkivalta on niiden ase, jotka eivät muuten pärjää. Pitkän päälle eivät pärjää väkivallallakaan. Historia on täynnä tällaisia opetuksia. Manan maille ovat menneet raakalaismaiset diktatuurit yksi toisensa jälkeen. Nykyisten sortajien perikato on ajan kysymys.

Pääsiäisen sanoma on ajankohtainen joka päivä. Erityisen painava se on tänään, jolloin vietämme Herramme Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen juhlaa. Nousi kolmantena päivänä kuolleista.

Hänen kanssaan nousevat aikanaan myös tämän päivän marttyyrit. Ilman ylösnousemususkoa kristinuskomme on turha ja järjetön.

Väkivalta on aina väärin kohdistuu se kehen tahansa. Olen ottanut tänään ulkoministerinä kantaa väkivaltaa vastaan ja tuominnut Sri Lankan raukkamaiset terrori- iskut.

Kärsimys ja tuska tulivat osaksi suurta juhlapäiväämme. Se tuntuu pahalta, mutta elämän lopullinen voitto kuolemasta tuntuu hyvältä. Hyvä voittaa pahan. Valkeus pimeyden. Elämä kuoleman.