New Yorkissa on kaikkea

Lähden tänään New Yorkiin. Viimeinen keikka ulkoministerinä sinne.

Mikäli muistan oikein tämä on kuudes reissu ulkoministerinä Isoon Omenaan. Tällä kertaa ohjelmassa on pääasiassa YK- asiaa.

Luovana miehenä osaan käyttää kaupungin monipuolista mielipidetarjontaa ilokseni ja hyödykseni. New Yorkissa on kaikkea.

Kaupunki on liberaalien linnake, mutta se tuotti USA: lle Donald Trumpin. Voiko karvaasta lähteestä saada makeaa vettä?

Minulla on omat ” pyhiinvaelluspaikat ” New Yorkissa. Keskellä ihmisvilinää ja paloautojen melua sekä yleistä levottomuutta löytyy rauhan tyyssijoja, joita ei löydä, jos ei niitä etsi ja osaa hakea.

Kävin ensimmäisen kerran New Yorkissa v 1985. Reaganin aikana. Häntäkin kovasti moitittiin sekä Suomessa että New Yorkissa, mutta hyvän jäljen hän jätti, kun matkan ja ajan päästä katsotaan.

New Yorkissa on hyvä summata myös omaa ulkominsteriaikaa. Siihen sisältyy paljon kaikenlaista. Tavaraa on jo kahteenkin kirjaan, jos haluaa puhua suunsa puhtaaksi. Kaikesta ja kaikista.

Mitään pakkoa ei ole. En ole enää kansanedustaja. Tykkäsin työstä, mutta haluan jotakin muuta ja sitä politiikan jälkeistä elämää  löytyy muun muassa New Yorkista.

Ensi syksynä kun uusi ulkoministeri pyörii YK- säleikössä viikon verran tavaten joka päivä 6-7 ulkoministeriä tunnen nostalgiaa. Voin tulla samalla koneella ja vuokrata auton ja antaa auringon paistaa.

Oma isoäitini oli New Yorkissa töissä seitsemisen vuotta ennen ensimmäistä maailmansotaa. Hän palasi takaisin Suomeen ja sai kahdeksan lasta, josta yksi oli äitini.

Jos hän olisi jäänyt New Yorkiin, niin minä en pääsisi sinne tänään.

Kaikki on sattumaa tai mikään ei ole sattumaa. Uskon vahvasti jälkimmäiseen. Tällä reissulla on seurauksensa ja siunauksensa.