Osaako joku SDP: ssä politiikkaa?

Kyllä SDP voi vielä pottinsa tupakoida.

Jytkyn , vuonna 2011,  jälkeen käytiin monta neuvottelukierrosta.

Perussuomalaiset jäivät oppositioon. Syntyi Kataisen sekametelihallitus, johon tuli peräti kuusi puoluetta.

Silloin SDP ( Heinäluoma) tajusi, että ei Kokoomuksen kelkkaan voi mennä ilman Vasemmistoliittoa. Persut ja Vassarit yhtä aikaa oppositiossa SDP: n kimpussa…ei kiitos.

SDP ei voinut jättää sekä oikeata että vasenta kylkeä samaan aikaan auki oppositiolle. Paavo Arhinmäki vedettiin hallitukseen ja myöhemmin kölin ali. Saman kölityksen SDP teki myöhemmin puheenjohtajalleen Jutta Urpilaiselle, joka muuten on yksi Suomen osaavimpia poliitikkoja. Siis pätevä.

Nyt kun taitava pelimies( joka on siis plussa ja kateudenaihe ) Eero Heinäluoma suuntaa Brysselin hillotolpalle( Halla- ahon lämmittämälle tuolille) , romahtaa SDP: n taktinen osaaminen.

Tosin ” Torni ” voi komissaarin paikkaa vastaan konsultoida nykyjohtoa niin,ettei varma potti toistamiseen luista käsistä. Viisi viikkoa on pitkä aika pitää ämpäriä rännin alla.

SDP ei osannut ennakoida Juha Sipilän vetoa. He joutuvat puolustautumaan kaikkia vastaan, mutta ketä vastaan heidän pitäisi hyökätä ? Osaako joku SDP: ssä politiikkaa? Nimittäin tämä on vaalivoiton edellyttämä kysymys ja siihen pitää löytää vastaus.