Nimetön kommentointi pois palstoilta

Toimittaja Johanna Vehkoo on käräjillä Junes Lokan kanssa. Kyse on sananvapauden rajoista.

En ota kantaa itse asiaan. Oikeus tekee ratkaisun.

Olen useaan otteeseen kritisoinut sitä osaa mediaa, joka sallii nimettömän kommentoinnin keskustelupalstoillaan. Elämänkokemukseni suomalaisissa olosuhteissa ( politiikan ammattimies) on kaikunut kuuroille korville. Klikkaukset sanelevat alustojen moraalin.

Nyt samojen medioiden( Hesari etunenässä) edustajat hurskastelevat vihapuheesta, jonka antavat rehottaa omilla alustoillaan. Nimetön kommentointi pois ja meno siistiytyy. Moni kova poika/tyttö osoittautuu tuhnuhousuksi, kun pitää vastata omista tekemisistään omalla nimellä ja nuunalla.

Ihmisten, joita poliitikotkin ovat, räävitön arvostelu, syystä tai syyttä, on johtanut tähän tilanteeseen. Media ei ole asiassa ulkopuolinen taho vaan vahvasti sisäpiiriläinen. Paskapuhe puolittuu sekä  määrällisesti että laadullisesti kun nimettömänä sallittu loanheitto lopetetaan.

Poliitikon pitää kestää julkista arvostelua. Tiedän kokemuksesta. Kokemuksesta tiedän myös sen, että poliitikkojen arvostelijat eivät kestä sitä, kun saavat takaisin samalla mitalla. Siten syntyvät medioiden ” Näkökulmat ja analyysit ” , joissa omia mielipiteitä ja mieltymyksiä voi jakaa julki ikään kuin tosiasioina. Ja näiden jorinoiden perään mahdollistetaan nimetön kommentointi…

Miksi minusta kirjoitetaan? Siksi, että Soini myy.

Sitä vettä melotaan, mitä kanootin alla on.