Kiitos näistä vuosista

Kaikkeni annoin ja paljon sain. Jokainen elämäni päivä, kuukausi ja vuosi on ollut minulle hyväksi. Päivät olen tarvinnut saavuttaakseni tämän elämänkokemuksen.

Minulla on ollut luottamusta, asemavaltaa. Asemavalta on kaikissa vaaleissa ja valinnoissa minulle äänillä annettu. Kiitos vaalien ja puoluekokouksien valitsijoille. Tukijoilleni ja äänestäjilleni.

Luottamuksen turvin olen tehnyt julkista työtä kolme vuosikymmentä.  Asemavalta jää luottamustoimissa sille työpöydälle, jonka ääressä on työnsä tehnyt. Tämä on määräaikaista.

Kun näistä toimista ja pöydistä kävelee pois omissa kengissään, siirtyy vapaaehtoisesti toiseen tilaan. Sinut punnitaan omana itsenäsi joka päivä; sinuun luotetaan tai sitten ei.

Sanon tätä henkilökohtaiseksi vallaksi. Se ansaitaan tai saadaan joka päivä. Sitä joko on tai ei ole. Tämä on henkilökysymys.

Olen aina kätellyt ihmistä, kun minulle kättä on ojennettu. Hyvä käytäntö, jota ei tarvitse muuttaa. Ihmiselle hyvä.

Olen ollut oma itseni kaikkialla missä olen liikkunut. Tämä on pitänyt minut pystyssä kosmisen kylmän ja ahdistuksen hetkinä.

Uskon, että elämäni paras päivä on vielä edessä. En osaa ajatella, että se olisi jo mennyt. Monet kilvoitukset olen läpi käynyt. Uskoni säilyttänyt. En ole ehdolla eduskuntavaaleissa.

Autan Sinisiä ehdokkaita vaalityössä.

Olen kiertänyt Suomen kymmeniä kertoja ja tiedän, että kansamme on salaviisas. Suomen kansa on hieno kansa. Olen ulkoministerinä matkustanut maailmaa työkseni samasta syystä kuin Suomessakin; tapaamassa ihmisiä, tehnyt yhteistyötä.

Jokainen ihminen ja jokainen elämä on arvokas.

Minulla alkaa tämän kansanedustajan pestin jälkeen uusi matka. Tienviitassa ei lue määränpäätä, eikä matkan pituutta.

Kiitos Jumalalle, että evästä riittää niin pitkälle kuin on matkaakin.