Hieno päivä Angolassa

Viimeinen viikko on ollut aikamoinen.Myrskyn jälkeen on poutasää.  Suhteellisuudentajua ei korvaa mikään.

Hieno päivä Angolassa on alkamassa. Allekirjoitan täällä vuosien yhteistyön tuloksena syntyneen yhteistyöpöytäkirjan Suomen ja Angolan välillä. Teen työni kunnolla kauteni loppuun asti.

Afrikka on Euroopan kohtalonkysymys. Mahdollisuudet ovat valtavat ja laiminlyöntien vaikutukset merkittävät. Tarvitaan viisautta, pitkäjänteisyyttä ja valtiomiehiä.

xxx

Päivä puolessa. Hyvin menee. Tapasin sekä ulkomisteri Manuel Domingos Auguston  että Presidentti Joao Manuel Concalves Lourencon. Erinomaiset keskustelut yhteistyöstä Suomen  kanssa ja suomalaisen bisneksen mahdollisuuksista Angolassa.

Välitin myös Tasavallan Presidentin kutsun Presidentti Lourencolle saapua vierailulle Suomeen. Hän iloitsi kutsusta ja hyväksyi sen.

Tapaamisten jälkeen pääsin tiukkaan  paikallisten medioiden tenttiin. Pressi oli mielenkiintoinen ja intensiivinen.  Ohessa kuva tapahtumasta. Tentin lopuksi huikkasin. Obrigado Angola!

Allekirjoitimme ministerikollegani ja ystäväni Manuel Auguston kanssa myös Suomen ja Angolan välisen yhteistyöpöytäkirjan. Yhteistyö syvenee ja bisnekset laajenee.

Suomi tv-uutisissa ja lehdissä Angolassa.