Hallitus hajosi – So what?

Barskit poliitikot jättävät jäljen, kuten Paavo Lipponen teki lausuessaan So What Putinin ja Halosen välisten keskustelujen  vuotamisesta.

Toimittajat toistivat Lipponen tokaisua kuin papukaijat. Niinhän papukaijat tekevät.

Valta on kielessä.

Ottamatta kantaa itse Juha Sipilän päätökseen hajottaa hallitus SOTE: n kaaduttua, lausun muutaman ammattipopulistin ajatuksen ja havainnon mediasta ja poliitikoista välilaskulla Afrikkaan.

Media oli tapansa mukaan pihalla kuin lintulauta. Eikö yksikään pässinpää ottanut ennakkoon huomioon tätä mahdollisuutta, vaikka tulos ja ulos- levyä on soitettu taajaan kuin Nuoruustangoa Nuorten sävellahjassa? Ei yksikään! Politiikan toimittaminen on aivan eri asia kuin poliittinen toimittaja, joita meillä kyllä riittää.

Entäs sitten muut? Petteri Orpo oli yllättynyt kuin tarhapöllö. Antti Rinne oli aivan kuin täh ja häh. Pekka Haavisto haukotteli. Jussi Halla- aho ei saanut edes luovuuspuuskassaan liitettyä SOTE:a maahanmuuttoon. Jan Vapaavuoren soperruksista ei saaanut mitään selvää.

Olen jäävi lausumaan Sinisistä. Silti Pieni plussa.

Kuinka politiikan pelitila otetaan haltuun? Olemalla askel edellä. Jos sinulla ei ole omaa suunnitelmaa, olet osa toisen suunnitelmaa. Sipilä vei mediaa ja valtaosaa kilpailijoitaan kuin mätää kukkoa. Määräsi Soundin ja sävelen. Asetti agendan ja teki muista osan omaa suunnitelmaansa.

Vaalitaistelusta tulee lyhyt ja raaka. Viimeksi jotain tällaista on nähty vuonna 2003. Voittajasta ja häviäjistä ei vielä ole tietoa. Mutta jos tuuli kääntyy, tiedämme kääntäjän ja media kääntää takkiaan ikään kuin olisi itse keksinyt koko jutun.

Hallitus kaatui – So what?

Ei vaan Sipilä kaatoi hallituksen.