Ajankohtainen koulukiertue

Aloitin väkivaltaisen radikalisaation vastaiset koulukiertueeni puolitoista vuotta sitten lokakuussa 2017.

Kysyntä on ollut käytännössä rajatonta ja mielenkiinto suurta.

Asia on mitä ajankohtaisin. Lähden asian tiimoilta jälleen liikkeelle Kiteelle, Muhokselle ja Ouluun.

Väkivalta on yksiselitteisesti väärin. Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu. Viha on tuhoava voima.

Demokratiassa erilaiset mielipiteet ovat sallittuja , välttämättömiä. Väkivaltaisen radikalisaation päämäärä on aina yksinvalta.

Politiikassa on aina vaihtoehtoja. Hyviä, huonoja ja siltä väliltä. Vaaleissa ei päätetä siitä, kuka on oikeassa vaan siitä, mitkä ovat sillä hetkellä puolueiden väliset voimasuhteet.

Yhteiskuntamme suurimpia ja alati kasvavia ristiriitoja on tiedonvälityksen ja politiikan  välisen suhteen muuttuminen ja muuttaminen.

Tiedonvälitys, media ja julkisuus on nopeaa. Politiikka on hidasta. Erilaiset radikaalit ryhmät ovat tajunneet tämän paremmin kuin monet muut. He ovat osanneet valjastaa sosiaalisen median omien tarkoitusperiensä palvelukseen.

Tiedän kokemusperäisesti, mitä ideologinen viestintä on. Sen voitot ja vaarat. Meillä ja muualla. Suomi ei ole erillinen saareke, emmekä voi pistää päätä pensaaseen ja kuvitella, että me voimme jäädä tämän kaiken ulkopuolelle.

Koululaiset ja opiskelijat ovat kiitollista keskusteluseuraa. He kuuntelevat ja haastavat. Eivät päästä helpolla miestä, joka ei ole koskaan halunnut helpolla päästä.

Camel-boots-mies kulkee omia polkujaan. Nuoret vaistoavat mikä olet miehiäsi. Sen takia koulukiertueet ovat myös minulle mieluisia ja tarpeellisia. Siellä on peili, josta totuus näkyy.

Ja totuus tekee vapaaksi. Puhumaan asiat niin kuin ne ovat.