Ulkoministerin töissä

YLE oli ” analysoinut ” menemisiäni ja tekemisiäni.

Minua kaivattiin ” Sipoon Siwan  ” edustalle seisoskelemaan.

” Analyysissä ” lueteltiin matkani ja tapaamiseni. Olen ollut ulkoministerin töissä. Tehnyt juuri sitä, mitä pitää.

Plokin lukijoille haluan kertoa loppuviikon töistä ja tapaamisista, ettei kuva viime aikojen tehtävistä jää vajaaksi.

Sveitsin Davosissa kokoontuu vuosittain niin sanottu Maailman Talousfoorumi( WEF), jota kutsutaan eliitin kokoontumisajoiksi.

Olen nyt käynyt Foorumissa kolmena vuotena peräkkäin ja kyllä se muistuttaa enemmän kulttiteeveesarja Lemmenlaivaa, jossa erilaiset ihmiset lähtivät risteilylle hauskan henkilökunnan kanssa ja palasivat samaan satamaan.

Kävin muutaman päivän aikana kymmeniä keskusteluja, pidin puolen tusinaa puhetta, ja kuuntelin mielenkiintoisia alustuksia.

Noudatin kutsua.

Suomen Geneven suurlähetystö oli tehnyt lujasti töitä ja saanut sovittua minulle runsaasti hyviä tapaamisia. Ammattitaitoista toimintaa, josta annan kiitoksen.

Pisimmät keskustelut kävin Irakin ja Jordanian ulkoministereiden ja NATO:n pääsihteerin kanssa. Mieleenpainuvia olivat myös kohtaamiset Serbian, Puolan ja Ugandan presidenttien kanssa.

Pääministereitä, valtiovarainministereitä ja omia kollegoja ei missään saa tavattua niin kätevästi kuin Davosissa. Bisnes ja media sitten vielä päälle palan painikkeeksi.

Kyllä suomalaisten siellä pitää olla mukaan missä rahasta ja rauhasta puhutaan. Ottaa oma osansa ja tilansa. Onhan se myös mielenkiintoista seurata suuren maailman menoa.

Meillä ei ole mitään hävettävää maailman markkinoilla. Suomi sai tunnustusta. Olemme Goodest country on the Earth. Tuotamme maailmaan enemmän iloa ja valoa kuin viemme sitä.

Suomi on hyvä maa meille suomalaisille ja monelle muullekin.

Lopetin puoluejohtajan hommat kesällä 2017. Vaalityö tehtiin niin kuin se pitääkin tehdä. Ja pohjatyöt ennen sitä.  Tunnetuin tuloksin.

En ole enää niissä töissä. Se on outoa monelle, myös YLE: lle.

Olen omien polkujen ja ajatusten mies. En osaa olla mieliksi, enkä haluakaan.

Pidän ihmisistä.

Olin sitten maakunnissa, maailmalla tai  markettien edessä. Teen kaikkea, mikä koskee ja koskettaa ihmistä. Teen jatkossakin.

Kohta pääsee kotiin. Se on paras paikka maailmassa.