Tavallista parempi työpäivä

Järjestin yhdessä Ruotsin ulkoministerin Margot Wallströmin kanssa Hanalys- seminaarin ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.

Peter Nyman juonsi. Mieltäkiinnittävällä tavalla. Hän sai panelistit hyvää vetoon Paavo Lipposta myöten.

Ruotsiin saatiin vihdoin uusi hallitus. Margot Wallström jatkaa ulkoministerinä. Pidän hänestä. Yhteistyö toimii. Me olemme asioista myös eri mieltä. Fiksusti, toista mollaamatta.

YLE: n toimittaja kysyi abortista. Wallström vastasi hienosti. ” Meillä voi olla mielipiteitä, mutta meidän on silti pystyttävä puhumaan ja tekemään yhteistyötä keskenämme. Joskus politiikassa on oltava sovussa siitä, että asioista ollaan eri mieltä. ”

Vastaus oli niin hyvä, että YLE ei uutisoinut tiedotustilaisuudesta.

Maan ” päälehteä ” Ruotsin ulkoministerin käynti Suomessa ei hetkauttanut lainkaan. Resurssipula. Joko rahasta tai ymmärryksestä.

Tänään oli myös Tasavallan Presidentin ja hallituksen ulkoasiainvaliokunnan kokous. Mielenkiintoisemmasta päästä pitkään aikaan.

Sain tänään tiedon, että Viron tasavallan presidentti Kersti Kaljulaid on myöntänyt minulle Maarjaman ristin ritarikunnan II ansioluokan ansiomerkin Suomen ja Viron suhteiden edistämisestä.

Tuntuu hyvältä. Nuorena miehenä haaveilin vapaasta Virosta. Nyt vapaa Viro palkitsi minut.😀

Tänään oli tavallista parempi työpäivä. Kannattaa aina olla oma itsensä, pitää kiinni periaatteistaan ja uskostaan sekä tehdä työnsä niin hyvin kuin osaa.

Toimintani ulkoministerinä on vahvistanut Suomen suhteita naapureihimme – ei vahingoittanut niitä. Valheilla on lyhyet jäljet.