Suomen EU- puheenjohtajuus

Suomi on tällä hetkellä sekä Arktisen Neuvoston että Euroopan Neuvoston puheenjohtajamaa.

Niissä on paljon työtä, joka ei näy julkisuudessa. Hyvää työtä on tehty. Kyllä suomalaiset osaavat.

Sen sijaan tuleva EU- puheenjohtajuus näkyy julkisuudessa. Heinäkuun alusta alkava puoli vuotta on monin paikoin hankalaa ja haastaa, mutta myös vaikuttamisen paikka.

EU- vaalit mylläävät Euroopan Parlamentin kokoonpanoa. Uusi komissio pitää koota, monivuotinen rahoituskehys pitäisi saada sovituksi, Brexit- soosissa riittää lusikoitavaa…

Puheenjohtajana pitää ajaa myös omaa asiaa.

Perusteettomasti turvapaikkaa hakeneet ovat myös EU- laajuinen ongelma. Siksi EU: n vipuvoimaa on käytettävä tässä asiassa. Komissio ei ole ollut tässä ajan tasalla.

Suomen on tulevana EU- puheenjohtajamaana oltava tässä tiukka ja ajettava palaustusjärjestelyjä koko EU: n vipuvoimalla.

xxx

Perussuomalaisista on tullut puusyssypuolue. Kun puoluetta johtivat reservin alikersantti Timo Soini ja Reservin yli-luutnantti Jussi Niinistö oli selvää, että Suomen armeijan ja Puolustustusvoimien tarpeet huomioitiin tosiasioiden pohjalta.

Nyt Perussuomalaiset ovat samassa nipussa SDP:n, Vasemmistoliiton ja Vihreiden kanssa. Puolueessa on siirrytty puupyssymiesten aikaan. Kyseessä ei todellakaan ole enää se puolue, jonka perustin yhdessä Raimo Vistbackan ja Urpo Leppäsen kanssa.