Suomen kielestä ajatus kumpuaa

En osaa olla mielin kielin. En halua.

Kun sanon, haluan tulla ymmärretyksi. Mieluimmin oikein kuin väärin. Molemmista on kokemusta ja kaikki on ollut opiksi.

Minulla on ollut ja on sanomisen tarvetta. Mielipiteitä.

Haluan vaikuttaa ja siihen sanat ovat olleet paras apu. Oikeat sanat,  mielenkiintoisella tavalla sanotut. Sanottu sanoma. Tämänpuoleinen gospel. Se toinen gospel on tärkeämpi, mutta sille on toiset sanat.

Jos/ Kun osaat puhua, aina on kuulijoita.

Todella hyvät puhujat ovat harvassa. Pitää olla sanojan ja sanoman tasapaino. Molemmat tarvitaan. Ja puhe valmistuu vastaanottajan päässä. Sinne se pitää saada. Vaikuttavat virkkeet.

Suomen  kielestä ajatus kumpuaa. Kysymys on paimenen äänestä. Et saa totuutta selville kysymällä lampailta. Mutta lampaat tuntevat paimenen äänen.

Ihminen ei ole miksikään muuttunut. Eikä ole muutettavissa.

Emme voi muuttaa maailmaa kuin rajallisesti. Omaa käytöstämme voimme muuttaa ja jalostaa. Ottaa oppia. Jos on opettajia.

Luokassa on kaksi tärkeätä ihmistä. Opettaja ja oppilas. Muu on kehällistä. Ei riitä, että on sanan kuulija, pitää olla myös sanan tekijä.

Suomen kieli on Suomessa aivan ylivoimainen. Kaikki on auki bisneksessä ja politiikassa, jos osaat puhua,sanoa suomeksi. Pitää olla oikeat sanat.

Ei vaaleja voiteta ilmastonmuutoksella tai maahanmuutolla. Ne ovat oikeita asioita, mutta eivät oikeita sanoja. Vaalit voitetaan saamalla tarpeeksi ääniä.

Missä Soini, siellä J…..

Ymmärrät, kun mietit hetken. Tai sitten et ymmärrä, vaikka miettisit ikuisuuden. Viisaat ja tyhmät neitsyet. Onko lampussasi öljyä?

Sitä on hoksnokka. Luetun ja puhutun ymmärtämistä.

Äidinkieli ja isänmaa. Voittava yhdistelmä. Saletissa kuin suora pari.