Mestari ja kisällit

En ole viitsinyt perustamaani Perussuomalaiset puoluetta paljon kommentoida, kun siitä ei tuloksena ole kuin pahaa mieltä. Kakaramaista kirkumista.

Puheenjohtajisto johtaa puoluetta. Sen luulisi olevan tietoinen toistensa tekemisistä tai ainakin keskustelevansa keskenään keskeisistä politiikan tavoitteista ja painopisteistä.

Mestari vastusti GCM- asiakirjaa Euroopan Parlamentissa. Kisällit hyväksyivät asiaa koskevan E- kirjeen useassa Eduskunnan valiokunnassa jo keväällä , kuten kaikki muutkin. Hallintovaliokunta käsitykseni mukaan alkusyksyllä.

EIkö Mestari selittänyt? Eikö häntä kuunneltu? Eikö kisällejä kiinnostanut? Ainahan Mestarin sanat ja aavat aatokset olisi vaikka voinut kopioida. Eivät ne kovin vaikeita olleet. Normikamaa.

Kisälli johtaa myös Eduskunnan Hallintovaliokuntaa, kuten Mestarikin aikoinaan johti. Miten on mahdollista, jos asia on niin tärkeä kuin se väitetään olevan, että Mestari ja kisälli eivät puhuneet keskenään. Noppaako puoluehallituksessa nykyisin heitetään?

Jos olisin Mestari, mutta kun en ole, saattaisin sanoa Kekkosen sanoin: ” Tunarit ”.  Tai katsoisin peiliin, että missä minä olen mestari?

Sitten Mestari heräsi tai joku kansalainen kilautti kisällille; Tätä pitäisi vastustaa. Hallituksella ei ole mitään salattavaa. Laitettiin toinen E- kirje, koska lisäkäsittelyä haluttiin. Eduskuntaa arvostetaan ja sille annetaan tiedot. Valiokunta sitten päättää kuulemisista. Keväällä tätä halua valiokunnassa ei ollut. Nyt oli. Homeros heräsi tai herätti.

Mieli muuttui. Tai Persujen mieli muuttui. Mikäpä siinä. Se on ihan luvallista. Muuttaa mielensä ja linjansa. Mikä siinä on niin vaikeaa myöntää? Näin heiluu laukku ja laukku heiluu näin!

Itse asiakirja saa hallitukselta ansaitsemansa huomion. Olen käynyt siitä keskusteluja usean samanmielisen EU- kollegan kanssa. Mutta eihän sitä kisällit ole kysyneet. Keskustelujen tulokset tulevat näkyviin. Parempina päätöksinä.

Ministeriltä voi kysyä muutenkin kuin kyselytunnilla. Monet ovat kysyneet. Persut eivät. Kai he sitten tietävät kaiken kysymättäkin, vaikka eivät keskustele edes keskenään.

Tosikot eivät tunnetusti pidä huumorista. Hoksnokkapoika ei tästä pahastu, muista asianosaisista en ole niin varma, mutta kaikki lukevat. Kuten tuhannet muutkin. Ja spämmiä pukkaa sähköpostiin.