Ameriikan raitilla

Tapasin torstaina Washingtonissa sekä nykyisen senaatin että edustajainhuoneen ulkoasianvaliokuntien puheenjohtajat sekä senaatin tulevan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajan.

Hyviä ja mielenkiintoisia keskusteluja heti vaalien jälkeen.

On tärkeää, että Suomella on hyvät, laajat ja toimivat suhteet Yhdysvaltoihin. Ja ymmärrystä siitä, mitä täällä tapahtuu ja mitä täällä ajatellaan. Maailmasta ja meistä muistakin. Suomesta.

Pidän tärkeänä, että Eurooppa ja USA vetävät yhtä köyttä. Olemme länsimaisia demokratioita, oikeusvaltiota, sanan-, mielipiteen -, ja uskonnonvapauden kannattajia.

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen yhteistyö, reilujen pelisääntöjen mukainen vapaakauppa sekä kulttuuriyhteistyö tuo kaikkia hyödyttäviä ratkaisuja.

On myös asioita, joista ollaan eri mieltä. Se on mahdollista ystävien kesken. Vuoropuhelulla niistäkin asioista päästään aina parempiin tuloksiin.

Perjantaina on lisää mielenkiintoisia tapaamisia tulossa. Isäntänä State Departmentissa ulkoministeri Mike Pompeo. Pitää olla omat viestit  ja avoin mieli sekä yhteistyökykyä. Niillä pärjää,

Ameriikan raitilla on syytä käydä, Mahdollisuus oppia ja saada tietoa pitää hyödyntää ja samalla ajaa Suomen asiaa.