Normipäiviä New Yorkissa

Neljäs niin sanottu UNGA- viikko on takana. Tämä on viikko, jolloin YK: n yleiskokouksessa maailman johtajat kokoontuvat ja tapaavat toisiaan.

Olen ollut Suomen ulkoministerinä tänään 1220 päivää. Se on pitkä pätkä, johon mahtuu monenlaista.

Nämä New York- viikot ovat kohokohtia.  Näkee, kuulee ja oppii uusia asioita ja tutustuu mielenkiintoisiin ihmisiin.

Tapasin kahden kesken parisenkymmentä ulkoministeriä, pidemmissä tai lyhemmissä tapaamisissa. Monta asiaa sai hoidettua. Lähes kaikki kollegat olivat täällä.

Tämän lisäksi epävirallisissa tilaisuuksissa oli mahdollisuus keskustella myös Trumpin hallinnon edustajien kanssa. Sanotaan mitä tahansa meillä on oltava hyvät suhteet Yhdysvaltoihin. Niitä pitää vaalia ja hoitaa. Teen oman osani.

Pidin kymmenkunta puhetta Suomen edustajana. Aiheita oli rauhanvälityksestä kyberturvallisuuteen ja paljon muustakin.

Normipäivä New Yorkissa on pitkä ja mielenkiintoinen. Kunnon työtä kellon ympäri.

Seuraavalla YK:n UNGA – viikolla on todennäköisesti toinen ministeri. Oikein hersyttää ajatella kuinka rookie-ministeriä viedään säleikössä ministeritapaamisesta toiseen. Kuin litran mittaa.

Olen riemullisella mielellä kaikesta koetusta ja opitusta. Työn jälki on muiden arvioitavissa. Tein kaiken niin hyvin kuin osasin.

Kiitän YK- edustustoa ja omaa kabinettiani. Teitte kaikkenne, jotta minä ministerinä onnistuisin. Siinä oli pelissä muutakin kun virkamiestyötä virkavastuulla.

Tuen ja lämmön aisti. Pistä hyvä liikkeelle, se palaa aina takaisin.