Terveisiä Romaniasta ja Moldovasta

Palasin juuri parin päivän reissulta Romaniasta ja Moldovasta.

Hyviä tapaamisia, paljon uusia mahdollisuuksia. Hyvä tunnelma ystävien kesken. Kivat tutut kollegat keskustelukumppanina.

Olen tyytyväinen myös matkan järjestelyihin ja hyvään vastaanottoon.

Nämä ulkoministerivierailut eivät yleensä saa palstatilaa kotimaassa. Kohut ja epätotuudet myyvät paremmin. Sitäpaitsi asioiden todellisen laidan selvittäminen vaatii vaivaa.

Romania ja Suomi ovat perätysten EU- puheenjohtajina. On hyödyllistä suunnitella asioita yhdessä, vaikka varsinainen EU- puheenjohtajuus kaatuu seuraajani syliin.

Vastuu hyvästä pohjustuksesta on kuitenkin minulla. Työt tehdään kunnolla.

Moldova on pieni maa, joka tarvitsee ystäviä ja Suomi on Moldovan ystävä. Teemme yhteistyötä ja rohkaisemme ystäviämme uudistusten tielle ja taistelussa korruptiota vastaan.

Viime viikolla oli Kööpenhaminassa Pohjoismaat- Afrikka- kokous. Tapasin siellä kahden kesken mm. Algerian, Angolan ja Botswanan ulkoministerit ja keskustelin pitkät pätkän monen muun maan ministerien kanssa. Vierailut saatiin jalalle.

Ei näistä juuri mitään kirjoiteta. Tiistaina oli aika mukava kuitenkin latoa Eduskunnan ajankohtaiskeskustelun nämä faktat pöytään, kun oppositio kysyi, miksi Suomi ei tee sitä taikka tätä? Tekee ja tekee paljon enemmän kuin luullaan.

xxx

Aamulehdellä näyttää olevan Soini- mania menossa. En minä missään kaapissa Katajanokalla lymyile vaan kierrän töissä. Aika paljon ulkomailla, kuten ulkoministerin kuuluu.

Sain ohjeita Aamulehdestä mitä Venäjän jalkapallokisoihin tulee. Kysymällä sekin asia olisi selvinnyt. Käsittääkseni Romaniassa ja Moldovassa puhelimet toimii?

Siinä olisi toki raflaava Berliini- juttu jäänyt kirjoittamatta.

En ole menossa jalkapallon MM- kisoihin.

Kun nyt tuli tämäkin selväksi, niin riittäisikö se? Vastauksen tiedän kysymättäkin.