Kaksi puoluekokousta

Olin viikonlopun mökillä.  Piipahdin sieltä Suomen futismatsissa Ratinassa. Hyvä peli,  2-0 voitto.

Kävin uimassa Rautavedessä. Vähän oli viileätä. Hyvää teki.

En seurannut Kokoomuksen ja Kepun puokuekokouksia kuin kursorisesti. En siis tiedä, mikä kaikkea niissä tapahtui, mutta luulen tietäväni, miltä se keskivertokansalaisesta näytti. Puheenjohtajien lisäksi huomattiin Vapaavuori ja kotkalainen poliisi.  Levonen.

Kokoomuksessa Petteri Orpo valittiin uudestaan ja Jan Vapaavuori esitti ” rivikansalaisen ” kritiikkiä SOTE: sta. Petteri on ammattimies. Politiikassa on pula sellaisista. Liian liberaaliksi Petteri on mennyt, mutta ammattimies.

Jan Vapaavuoresta nöyryys on yhtä kaukana kuin Tofu Michelinkokista. Senaatintorin laidalla istuva Pormestari Silinterhatussaan on valmiina kaikkiin kehiin, jos SOTE kippaa.

Kokoomuksen tavoitelistan kärjessä oli minulle ufot asiat.

Kepun kokouksesta jäi mieleen Perussuomalainen puheenjohtajavaali, siis siihen aikaan, kun vielä johdin puoluetta. Sipilällä oli vastaehdokkaana entinen persu. Ettei nyt ihan pelkäksi hymistelystä menisi.

Haastaja sai 19 ääntä ja hetkensä julkisuudessa ja haukkua puheenjohtajan pystyyn. Toimittajat antoivat ” kentän äänen ” jyristä ja sitten kirjoittamaan ” näkökulmia ”.

Arvostan toimittajista Iltalehden Juha Keskistä, joka mittautti kannatuksensa Helsingissä kuntavaaleissa saaden 34 ääntä. Se on kansan kannatus. Silti lähes ainoa toimittaja, joka uskaltaa kannatuksensa mittauttaa.

Oma erinomaisuus on rikkumatonta, kun mittareita ei ole. Paitsi kavereiden ja kalliolaisten twiitit. Joku Iltalehden toimittaja/kolumnisti voisi NYT- Liikkeessä lyödä Keskisen luvut. Niukasti tosin.

SDP jäi viikonloppuna katveeseen. SDP: n aate on yhtä tuore kuin villasukan läpi suodatettu vanha kotikalja. ( Ploki syksy 2009).

Olen tietenkin täysin asenteellinen ja puolueellinen tarkkailija. Olen kuitenkin muutaman puoluekokouksen nähnyt. Sisältä tunnelma näyttää aina hyvältä, väki on motivoitunutta, ohjelmatyö on jämäkkää, tunnelmat ovat hyvät, ehdokkaita pukkaa listoille joka suunnalta ja kentällä on hyvä pöhinä.

Minulle se näytti tältä. Julkisuudessa.  Mutta voin olla väärässä. Ei olisi ensimmäinen kerta. Mutta ainut kerta se olisi.