Ulkoministeriö 100 vuotta ja Saksan ulkoministeri

Saksan ulkoministeri Heiko Maas kävi Suomessa.

Tärkeä vierailu.

Saksa on Suomen suurin kauppakumppani ja monissa asioissa samanmielinen toimija kansainvälisessä politiikassa.

Helsingin Sanomat ymmärsi, mistä oli kysymys. YLE ei kirjoittanut vierailusta sanaakaan. En varmaan joudu mustalle listalle, koska en twiittaa harakan tavoin tai lähetä postia.

Kävimme  Maasin läpi laajan asialistan ja voin ilokseni sanoa, että hyvin meni ja tuloksia tuli. Annoimme lisäksi ministeriöille tehtäväksi etsiä lisää konkreettisia yhteistyökohteita.

Heiko Maas myös piti puheen Ulkoministeriön 100- vuotisjuhlissa. Hyvin puhuikin.

Tämä päivä oli hyvä päivä. Ulkoministeriö on hyvä ja vaativa työpaikka. Ministeri on talossa käypäläinen. Tulee, menee ja sotkee…

Päällikkövirastossa valtaa on, jos sitä haluaa ja osaa käyttää.

Olen käyttänyt ministeriön hyvää henkilökuntaa Suomen asian ajamiseen. Hyvän porukan kanssa jälki on hyvää. Kovasti kelvollista.

Ministeriössä on monenlaista ammattilaista ja ammattiryhmää. Tämä on hyvä huomata. Kaikkia tarvitaan.

Olin iloinen ja otettu juhlistamme. Ihmisiä tuli juttusille katkeamattomana virtana. Moni pieni ele ilahdutti minua kovasti. Ministeriaikanani ulkoministerin kabinetissa on ollut harjoittelijana jo toistakymmentä nuorta toivoa. On riemukasta havaita, että he pääsevät elämässä eteenpäin.

Maailma käy monimutkaisemmaksi, mutta ihminen on sama. Jokainen meistä haluaa olla merkityksellinen ja mukana tekemässä työtä , joka on väliä.

Olin kutsunut juhliin myös muutaman ihmisen, joihin olin törmännyt ministerin hommissa toimiessani, jotka eivät olleet talon väkeä. Heidän ystävällisyytensä on tehnyt minuun syvän vaikutuksen. Sydämen sivistystä ei mikään koulutus voi korvata.