Eutanasiaa eläkeläisille?

Eutanasiapäätös oli Eduskunnalta hyvä päätös. Kuoleman kulttuuri sai nenilleen, vaikka se on merkkauttanut itselleen viime vuosina monta voittoa. Eikä tämäkään ole lopullinen voitto elämän puolesta.

Tämä Eduskunta ei hyväksynyt lääkäreille omantunnonvapautta aborttiasiassa. Otin tuon äänestyksen 4.12.2015 raskaasti. Oma puolueeni hajosi äänestyksessä kahtia. Tuntui helvetin pahalta.

Tuona päivänä, joulukuussa 2015, ajattelin tunnekuohussa tosissani puolueen puheenjohtajuudesta luopumista, en sanonut asiasta kenellekään.

Luopumispäätöksen tein maaliskuussa 2017. Kaksikymmentä vuotta oli tarpeeksi.

Äänestyksessä  joulukuussa 2015 ei ollut kysymys abortin laillisuudesta vaan lääkärin omantunnonvapaudesta. Sitä ei siis hyväksytty.

Vaikka olen perustamaani Perussuomalaisia sittemmin myös lujasti arvostellut, annan tunnustuksen siitä, että sain puheenjohtajana olla täysin vapaasti elämän pyhyyden puolesta, silloinkin kun aborttikantani toi puolueelle runsaasti kielteistä julkisuutta.

Yksikään lääkäri ei ole saanut potkuja, vaikka ei ole aborttia suostunut tekemään. Siinä mielessä säädös on ollut kuollut kirjain.

Suomi ei ole sivistysvaltio mitä elämän pyhyyteen tulee.

En hyväksy Mengelen meininkiä. Vastustan kuoleman kulttuuria. Sen kaikissa muodoissa. Yksiselitteisesti.

Punavihreys aiheuttaa minussa…olkoon. Pisteet kuitenkin Antti Rinteelle, joka äänesti eutanasiaa vastaan.

Vasemmistoliiton ja Vihreiden johto oli kuoleman kulttuurin puolella.

Rinne lupaa eläkeläisille satasta. Muu oppositio voi luvata äänestyskäyttäytymisensä innoittamana: ” Eutanasiaa eläkeläisille”. Ja suojella meriuposkuoriaisia tai muuta sellaista.