Unkari on toista maata

Viktor Orban voitti vaalit Unkarissa.

Se ei ole kaikille mieleen. Väärin äänestetty.

Kaikki ei ole kultaa, mikä kimmeltää, mutta demokratiassa vaalitulosta pitää kunnioittaa.

Orbanin puolue kuuluu samaan puolueryhmään Euroopan Parlamentissa kuin Kokoomus, mutta onnittelut lähtivät Laura Huhtasaarelta.

Kokoomuslainen Suuren valiokunnan, Eduskunnan EU- valiokunta,  puheenjohtaja Arto Satonen antoi happaman lausunnon.

Kokoomus soitteli muutama kuukausi ympäri Eurooppaa Parlamentin pohjimmaista kerrostumaa myöten saadakseen EPP- ryhmän, Euroopan Parlamentin isoin ryhmä, johon Kokoomus kuuluu, kokouksen syksyksi Suomeen.

Puhelinrahat eivät menneet jonkkaan vaan EPP tulee ja ensimmäisenä koneesta nousee Unkariin pääministeri Viktor Orban, jonka Kokoomus luonnollisesti toivottaa tervetulleeksi. Salamavalojen räiskeessä.

Ottamatta Orbaniin tai Unkariin muutoin sen kummempaa kantaa, tosiasia on se, että vastaavia vaalituloksia on tiedossa etenkin Euroopan Parlamentin vaaleissa. Niissä äänestäjät purkavat usein tuntojaan normivaaleja herkemmin. Siis ne, jotka ylipäätään näissä vaaleissa äänestävät.

Unkari on toista maata. Omasta halustaan.