Pellot pakettiin – SDP

Muistan olleeni hieman toisella kymmenellä kun kävin maalla naapurissa. Siellä maatalon isäntä oli iskenyt keittiön seinään lehtileikkeen, jossa oli nälkiintynyt lapsi ja päälle oli kirjoitettu: Pellot pakettiin – SDP!

Se jäi pienelle pojalle mieleen. Elettiin aikaa, jolloin SDP:n mielestä piti ” tappaa talonpoika päivässä”, kuten puolueen hovirunoilija silloin riimitteli.

Se oli korskeaa ylimielisyyden aikaa. Itsetyytyväisyys iski takaisin.

SDP porskuttaa gallupkärjessä. Nousu tulee liian aikaisin. Tuloksena on ylikunto.

Vuosi on politiikassa pitkä aika. Niin pitkä, että siinä ehtii toheloida vielä kerralla ja kunnolla.

Oppositiossa nousee vaaleissa vain yksi puolue selvästi. SDP: n kohtalon hetki on, kun Vihreät ja Kommarit ehkä persutkin ymmärtävät haastaa myös Taavi- kerhon ainaisjäsentä SDP: tä.

Yksi asia on varmaa, että  hallituksen neulatyynyksi joutuu nyt SDP, jos hallituspuolueet politiikasta mitään ymmärtävät. Tulokset nähdään vuoden päästä.

Edessä on SDP: llä kahden rintaman taistelu. Onnea ja kohtuullista menestystä. Ei yhtään enempää mitä ansaitsee. SDP on kova tuohtumaan. Siitä kulmasta voi alkaa nakertaa.

SDP on itse suurin uhka omalle menestykselleen. Se ei yksin riitä. SDP on haastettava sekä hallituksesta että oppositiosta, muutoin meillä on vuoden päästä ruusun tuoksua joka paikassa.