Olin oikeassa – mitä sitten?

Johdin Perussuomalaiset Jytkyyn 2011. Vaalien jälkeen emme päässeet sopuun Suomen linjasta ja jäimme oppositioon.

Syntyi Kataisen Sixpack, joka epäonnistui. Vihreät ja marxilainen Vasemmistoliitto eivät kestäneet kyydissä, Suomeen tuli 100.000 työtöntä lisää. Suomi polki paikallaan neljä vuotta.

Johdin Perussuomalaiset vaalimenestykseen uudestaan vuonna 2015. Suomi oli talouden ja toiminnan suhteen pysähtyneisyyden ajassa. Isänmaan vuoksi oli tehtävä suunnanmuutos.

Tiesin, ettei se ole helppoa. En voinut vastuullisena johtajana antaa puolueen ajautua marginaaliin ja antaa hävinneiden hallita.

Puolue oli tekemässä hallitusohjelmaa, joka on vaativa. Siihen sitouduttiin porukalla. Käsittääkseni neljäksi vuodeksi. Kantin piti kestää. Ikävä kyllä, kesän 2017 puoluekokouksessa puolue otti uuden linjan. Eduskuntaryhmä hajosi sen seurauksena.

En ollut ehdolla. Kun olin. Aina voitin. Kun en ollut, puolue hajosi.

Syntyi Siniset, joka päätti pitää kiinni,josta oli yhdessä sovittu. Suomi nostetaan suosta ja se nousee.

Valtionvarainministeriö on eilen, perjantaina13. päivä, tiedottanut, että hallitus saavuttaa kaikki keskeiset tavoitteensa. Ohjelma toteutuu. Työllisyysaste  nousee, talous kasvaa, velkaantuminen taittuu…ei kaikki tule kuntoon, mutta paremmaksi tulee ja sitä me menimme tekemään.

Hinta on ollut kova.

Vein puolueen hallitukseen, koska puolue on sitä varten, että vaikutetaan ja tehdään päätöksiä. Otetaan vastuu. Tiesin, että ohjelmallamme Suomi nousee,  Olin oikeassa – mitä sitten?

Perussuomalaiset valitsi viime kesänä toisen tien. Jokainen Perussuomalainen kansanedustaja ja myös SDP: n Tolppanen ja Kokoomuksen Veera Ruoho äänesti silloin Perussuomalaisissa hallitusohjelman puolesta. Siniseen eduskuntaryhmään kuuluva Vesa- Matti Saarakkala oli ainoa, joka oli aikanaan toista mieltä. Hän on ainoa, jolla olisi moraalinen oikeus olla jälkiviisas.

Saarakkala sen sijaan sitoutui porukkaan, vaikka oli eri mieltä. Se on selkärankaa.

Perussuomalaiset kansanedustajat äänestävät nyt hallitusohjelman toimenpiteitä vastaan, joita itse olivat hyväksymässä. Yhdessä Vihreiden ja kommunistien kanssa. Tuolla tiellä ei ole Jytkyjä tulossa.

Sitouduimme neljäksi vuodeksi. Siitä pidän kiinni.

Olen ylpeä nykyisestä Eduskuntaryhmästä. Ilman meitä tämä Suomen hyvä kehitys olisi kaatunut. Hallitusohjelma ja toimenpiteet olisi murrettu.

Pelastimme sen, mitä olimme sopimassa ja sillä Suomi nostettiin.

Mitä sitten? OLIMME OIKEASSA.

Palkitaanko  meidät siitä? En tiedä. Se ei ole olennaista. Olennaista on pitää sovitusta kiinni. Kestää leikki. Siiihen kuuluu myös se, että  entiset puoluetoverit mekastavat sosiaalisessa mediassa. So what? Kääpiöiden kärhämöintiä.

—-

Kävin tänään YLE:n Ykkösaamussa. Siitä saadun runsaan palautteen perusteella politiikassa pitäisi jatkaa.  Trollit näyttävät nukkuvan, paria vakivalittajaa lukuunottamatta.

Katsotaan nyt. Vuosi on pitkä aika. Olen vapaa mies.