Linjanvetäjät II

Kysyin tällä palstalla 27.3 otsikolla Linjanvetäjät, mikä kumma yhdistää Markus Mustajärveä, Jussi Halla- ahoa, Laura Huhtasaarta ja Erkki Tuomiojaa?

Jätin vastaamatta. Kunhan kysyin. No asianomaiset ovat vastanneet itse ajankohtaisilla kannanotoillaan. Näin on,jos siltä näyttää. Kemiallista asetta on käytetty Britanniasta. Se ei ole sarkasmin ja viisastelun asia.

Jätän ajan ja tilanpuutteen vuoksi  nyt Mustajärven ja Tuomiojan tästä pois. He eivät ole Perussuomalaisia.

Perustamani puolue , Perussuomalaiset, otti viime kesän puoluekokouksessa radikaalisti toisen suunnan kun minun puheenjohtajakaudellani.

Edustin ja edustan vennamolaista populismia. Asialinjaa.

Laura Huhtasaaren ja Jussi Halla- ahon kannanotot Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisista linjanvedoista Britannian myrkytystapauksesta ja sen aiheuttamista toimista ovat karua luettavaa.

Puuttuu sekä kokemus että ymmärrys. Huhtasaaren  puheet Brysselin orjailusta venäläisdiplomaatin karkottamisessa puhuu puolestaan. Karkotuksista ei päätetty Brysselissä vaan pääkaupungeissa.

Kokonaan oma lukunsa on hoksnokkapoika Juho Eerola, puolueen varapuheenjohtaja, jolla on pahkasikapäivä säännöllisesti. Hänen puheensa Venäjästä ja Karjalasta ylittävät kaikki aikaisemmat toilailut.

Nyt ei ole kyse mistään varavaltuutetuista vaan puolueen johdosta. Siteeraan ( kerrankin) Timo Haapalaa: ” Sikäli kun puolueella on enää  mitään tekemistä  Veikko Vennamon tai SMP: n kanssa , monelle persulle Venäjä- puheet ovat loukkaavia. ”

SMP- johdot revittiin irti kerralla ja kunnolla. Tämän kyllä tajusin jo puoluekokouslauantaina. Tämän tajusi moni muukin ja sillä oli seurauksensa.

Onneksi en johda enää Perussuomalaisia, enkä kuulu Perussuomalaisiin. Koko eilinen päivä olisin kulkenut pitkin Eduskunnan käytäviä karvatollukat kitalaessa kommentoidessa yksi toistaan älyttömämpiä ulostuloja.

Sen sijaan sain istua rauhassa Eduskunnan kuppilassa,  kahvipöydässä turisemassa Antti Rinteen ja hänen mainion knihtinsä Dimitri Qvintuksen sekä Lauri Ihalaisen kanssa.

Kahvihetken jälkeen menimme istuntoon, jossa hallituspuolueiden voimin äänestettiin nurin sekä SDP: n että Persujen esitykset. Ne eivät tosin koskeneet ulkopolitiikkaa.