Mistä kotiäitiviha kumpuaa?

Kokoomusministeri Kai Mykkänen haluaa aloittaa perhevapaauudistuksen syksyllä.

Asiassa on yksi pohjaehto. Kotihoidontukea ei leikata.

Itse asiassa sitä pitäisi korottaa parin ensimmäisen vuoden kohdalta.

Valinnanvapaus ja perheiden itsemääräämisoikeus on suurempi arvo kuin näennäistasa-arvo ja puolijumalainen työllisyysaste. Nyt ollaan arvojen ytimessä.

Saan paljon myönteistä palautetta, etenkin naisilta, puolustaessani kotihoidontukea. Upeita kirjeitä.

Raakel Lignell kirjoitti MTV:n kolumnissaan ” perhevapaista ” viisaasti ja  tavalla, joka kaikkien pitäisi lukea.

Ytimekäs ja perusteltu teksti vihreiden puoluetoimiston seinälle moniarvoisuudesta ja suvaitsevaisuudesta muistuttamaan. Toukolle tärpiksi punaviinin särpijäsiiin.

Hyvä Raakel! Laudaturin arvoista proosaa. Kannattaa verrata Lignellin tekstiä Ylen politiikan toimittaja Pirjo Auvisen tuoreeseen tekstiin.  Auvinen on analyyseineen pihalla kuin lintulauta. Kehnosti perusteltu mielipidekirjoitus. Kotiäitivihaa. Tätä mieltä.

Kotiäitiviha kumpuaa samasta ajatusmaailmasta, jonka mukaan perinteiset moraali- ja perhearvot ovat vanhanaikaisia ja jotenkin vääriä. Eivät ne ole.

Helsingin Sanomat johti näitä jauhajaisia päivästä toiseen. Sitten yliturpeassa kunnossa oleva Yle teki nettiraportin, jossa selostettiin perhevapaauudistusta kuin 50 kilometrin hiihtoa. Paitsi, että maaliin ei päästy.

Sama yhteiskunnallinen ajatustapa yhdistää punavihervasemmistoa ja liberaalia kokoomuslaisia. Homoliitot piti saada, translaki pitäisi saada, kirkon pitäisi vihkiä homopareja, vaikka kirkossa ei käydä tai siihen ei edes kuuluta, naispappeuden vastustajat pitää erottaa pappisvirasta, prostituutio ja eutanasia pitää laillistaa sekä lestadiolaisia pilkata ikivanhoilla pesukonevitseillä.

Mikä siis yhdistää Li Anderssonia ja Jan Vapaavuorta?  Kotiäitiv…öhöm siis perhevapaauudistus. Janan ääripäät muodostavat ympyrän. Ideologisia esteitä tuskin on , sillä Jytkyn jälkeisessä hallituksessa Suomen asioita sotkemassa olivat sekä vasenmistoliitto että kokoomus.

Mediasta saa etsiä (arvo)konservatiivista toimittajaa kuin neulaa heinäsuovasta. Hesarissa ja YLE:stä ei löydy edes mallikappaletta varoittavaksi esimerkiksi.

Perhevapaista tulee Eduskuntavaalien suuri kysymys. Se on hyvä asia. Kotihoidontuella on vankka kannatus kansan syvien rivien keskuudessa. Perhevapaauudistus on terminä samanlainen kuin  pirullisen toimiva  orwellilainen ” tasa- arvoinen avioliittolaki ”, se hämärtää tehokkaasti, mistä on kyse. Kyse on kotiäitien nujertamisesta sekä taloudellisesti että henkisesti. Heidän omaksi parhaaksi tietenkin.

Jos minä vielä vaaleihin lähden, kampanjoin rajusti kotiäitivihaa vastaan ja kotihoidontuen puolesta tavalla jonka jokainen ymmärtää.

Ja tulen valituksi.