Viiden prosentin vasemmisto

Gallupit eivät äänestä. Presidentinvaaligallupit eivät edes viihdytä.

Tuore Ylen pressagallup kertonee kolme asiaa. Sauli Niinistö voittaa ylivoimaisesti. Paavo Väyrynen nousee kakkoskamppailuun.( Kovin nousija)! SDP: n ja Vasemmistoliiton ehdokkaat muodostavat yhdessä viiden prosentin vasemmiston.

Olen ollut kaksi kertaa puolueen puheenjohtajana presidenttiehdokkaana. Kokemukseeni perustuen väitän, että puoluejohtajan ehdokkuus hyödyttää puoluetta.

Presidenttiehdokkuuteni hyödyttivät Perussuomalaisia vuosien 2007 ja 2015 eduskuntavaaleissa.

Viime kerralla puolueen puheenjohtajia oli ehdolla Paavo Arhinmäki ja minä. Tällä kerralla puolueen puheenjohtajia ei ole ehdolla lainkaan. ( Väyrynen on kansanliikkeen ehdokas, kuten Sauli Niinistökin).

Jussi Halla- aho ja Li Andersson eivät panneet itseään likoon puheenjohtajina. Tämän vuoksi on selvää, että molempien puolueiden ehdokkaat saavat huonomman tuloksen kuin edelliset ehdokkaat ja uskallan sanoa, että huonomman kuin puolueidensa puheenjohtajat olisivat saaneet.

Kauas on vasemmisto uponnut Tarja Halosen ajoista. Vuonna 2006 Vasemmistoliitto meni suoraan Halosen taakse. Halonen voitti tuolloin niukasti toisella kierroksella Sauli Niinistön.

Nyt vasemmiston ehdokkaiden yhteiskannatus on gallupissa 5 prosenttia !!! Se ei ole itsensä likoon laittaneiden Merja Kyllösen ja Tuula Haataisen häpeä. Li Andersson ja Antti Rinne ovat oikea osoite.  Viime vaaleissa Paavo Lipponen sai 6,7% ja Paavo Arhinmäki 5,5 %.

Vasemmistoliitto muni viime eduskuntavaalit kalkkiviivoilla. Arhinmäki kannatti ainoana ehdokkaana yltiöpäistä velanottoa ja tuhosi puolueensa menestyksen parilla viimeisellä vaaliviikolla.

Vasemmiston ehdokkaat ovat epäkiitollisessa tehtävässä antaessaan kasvot viiden prosentin vasemmistolle. He kuitenkin altistavat itsensä, mikä on hatun noston paikka. Hyvällä vaalityöllä he voivat lyödä galluplukemansa.