Vanhojen puolueiden gallupparku

Vanhojen puolueiden presidenttiehdokkaat tekivät kaikkien aikojen pohjatuloksen.

Heti tuoreeltaan puheenjohtajat julistivat, että näistä ei pidä tehdä johtopäätöksiä. Pohjanoteeraus ei merkitse pohjanoteerausta.

Apuun rynnistivät galluppien tekijät. Sopivasti pari päivää vaalien jälkeen todistettiin, että vaalituloksella ei ollut merkitystä puolueiden kannatukseen. Kuin tilauksesta. YLE varmaan todistaa samaa jos ei huomenna, niin sitten jo perjantaina.

Suomessa ei tullut toista kierrosta. Ranskassa tuli. Marine Le Pen sai toisella kierroksella 33,9 prosenttia äänistä.  Mitä Le Penille kuuluu nyt? Mikä on puolueen kannatus? Parlamenttiinkin hän pääsi, mutta kuinka monta muuta saman puolueen ehdokasta pääsi läpi?

Ranskassa Emmanuel Macron voitti presidentinvaalit 66,1 prosentin kannatuksella. Sen jälkeen hänen porukkansa sai enemmistön parlamentissa.

No. Ranska ei ole Suomi.