Persupöllöilyä

Ihmiset eivät yllätä positiivisesti.

Budjettikäsittelyssä oppositio tekee vaihtoehtoisia esityksiä. Ja äänestää niiden puolesta. Tai ainakin yrittää äänestää ja onnistuukin siinä, useimmiten.

Tänään jokaisen pääluokan äänestyksen jälkeen nippu kansanedustajia pomppi pystyyn ” äänestettyään vahingossa väärin ” halutessaan merkitä Eduskunnan pöytäkirjaan mitä piti äänestää.

Mikäli huomasin oikein Pekka Haavisto olisi ollut kehitysavun kimpussa ja demaripamput kannattamassa Juho Eerolan somalialoitetta.

Sen sijaan yhdessä äänestyksessä ei äänestetty väärin, tolkuttomasti tosin.

Maahanmuutosta elämöivänä puolueena Perussuomalaiset halusivat budjettipäätöksellä lakkauttaa Suomen suurlähetystön Afganistanissa.

Sehän on megaidea. Samaan aikaan kun yritämme palauttaa Afganistaniin turvapaikan hakijoita, jotka saavat kielteisen päätöksen, ilmoitamme, että me suljemme lähetystömme. Tämähän se suureksi avuksi olisi?

Mistä näitä senttejä oikein tulee?

Suomalaisnainen saatiin vapaaksi afgaanisieppaajien  kynsistä syyskuussa. Suurlähetystö teki asiassa suuren työn. Onnistuimme yhdessä ja yhteistyöllä.

Pistetään tästä hyvästä lappu luukulle ja laudat ikkunoihin.

Suomi osallistuu Afganistanissa niin sanottuun Resolut Supportiin. Mikäli Afganistan sortuu, se näkyy rajoillamme parissa viikossa. Pyytämättä, ei yllätyksenä.

Lähestystö kiinni ja rajat auki. Persupöllöilyä. Yhdenkään muun puolueen kansanedustaja ei tukenut megaideaa. Edes vahingossa.