Joulurauha ja jouluräyhä

Terveisiä Joulukirkosta. Vapahtaja syntyi heinille härkien kaukalon, kaukana maailman mahtavista. Paimenten pahnoille. Sieltä oli pitkä matka ristille rinnalle ryövärien.

Elämästä syntyi evankeliumi. Ylösnousemususko. Huikea lupaus. Lihan ja veren liitto ikuiseksi elämäksi.

Tämä usko on monille liikaa, yli ymmärryksen käyvää. Monimutkaisessa maailmassa yksinkertainen on arvokasta. Moni vesikasa luulee itsestään liikoja.

Alussa oli Sana, Sana oli Jumalan tykönä ja Sana oli Jumala. Siinä on mietittävää koko elämäksi. Parasta matkaevästä, jossa ei ole viimeistä käyttöpäivää.

Joulurauhaani haastoi jouluräyhä. Olin jo totuttautunut ajatukseen, että ” ensitreffit alttarilla ” on julkeinta hölmöyttä ja arvostelukyvyttömyyttä mitä maa päällään kantaa, kunnes vaihtoehtokanava nelonen ” panee pahemmaksi ”; nyt tehdään jo mukuloita tuntemattomien kesken. Ehdoin tahdoin.

Onneksi konservatiivi on oikeassa. Avioliitto on miehen ja naisen välinen sakramentti. Sehän siinä maailmaa riepoo ja raastaa. Totuus tekee vapaaksi ja sitä ennen se tekee kipeää.

Usko ei ole joka miehen.

Rauhallista Joulua. Kiitän plokin lukijoita joulutoivotuksista. Jumalan rauha on kaikkea ymmärrystä ylempi. Laittamaton lohtu. Tartu lohtuun.