EK – Lisää sosialismia

Herrojen mielestä, koskaan ei ole varaa palkankorotuksiin. Nyt kuitenkin palkkoja korotetaan. Aika reilustikin.

EK itkee ja ruikuttaa oman sosialisminsa, Euroopan Unionin, perään.

Taneli Lahti ja Jyri Häkämies ovat painaneet päänsä Vanajanlinnan kylmiä kiviä vasten lämpöä etsiäkseen.

Euroopan  Unioni on olemassa olonsa suurimman haasteen edessä: Britit jättävät tämän menestystarinaksi ristityn hankkeen.

Aina kun Neuvostoliitossa oli ongelmia, huudettiin apuun lisää sosialismia. Kun EU on vaikeuksissa, huudetaan apuun lisää integraatiota.

Ei EU luo työpaikkoja. Yritykset ne luovat. Luulisi työnantajan edustajan tämän ymmärtävän. Ainakin ne sitä tolkottaa Suomessa suhteessa valtiovaltaan.

Kursssikaverini Jyri Häkämies on kokoomuslainen sormenpäitään myöten.  Tiedoksi vaan, että hallitusohjelma pitää ja siinä on kiveen hakattuna tämän hallituksen politiikka.

Yhteisvastuut ja EMUilu ei tällä hallituskokoonpanolla etene. Asia on toinen, jos hallitus kaatuisi. Siinä menee sitten myös SOTE ja valinnanvapaus. Niin ja perhevapaauudistus…se voi jäädä tussahdukseksi muutenkin. Kotiäitiviha ei vetele.

Omalta osaltani pidän kiinni siitä mitä toukokuussa 2015 sovittiin. En ole kuitenkaan enää minkään vaivainen. Asia on yksinkertainen. Kokoomus voi saada valinnanvapauden, Kepu maakuntahallinnon, Siniset pitävät kiinni sovitusta EU- linjasta ja vain vapaaehtoisuuteen nojaavasta taakanjaosta. Hallitusohjelmassa on selvät sävelet myös työvoiman tarveharkinnasta.

Se on nämä kaikki. Tämä ei kiviä halailemalla muutu. Sana on tietenkin vapaa.

Sillä lailla, sanoi Tarvajärvi.