Kyllä tästä sopimus syntyy

Olen ollut pari päivää brittikonservatiivien puoluekokouksessa Manchesterissä.

Tapasin täällä myös kollegani ja ystäväni Boris Johnsonin. Vein Bojolle tuliaisena Fazerin Sinistä, mielestäni maailman parasta suklaata. Ja sininen on päivän väri.

Brexit puhututtaa puolueväkeä. On ollut mielenkiintoista käydä keskusteluja sekä hallituksen edustajien että puoluekokousedustajien kanssa.

Suomi on hyvässä huudossa. Kokousedustajat ovat hämmästyttävän hyvin perillä Suomesta. Moni jututtamani on käynyt paikan päällä.

Europarlamenttiajoilta täällä on runsaasti kollegoja ja uusia tuttavuuksia ja yhteyksiä saa solmituksi. Uskon, että niistä on hyötyä Suomelle.

En ole täällä sopimassa tai käymässä neuvotteluja. Kerron näkemykseni ja Suomen odotuksista sekä huolista.

Kyllä tästä Brexitistä sopimus saadaan, kun tahtoa löytyy. Nokittelut on syytä lopettaa ja hoitaa homma. Britit ovat valintansa tehneet.

Puoluekokouksissa on aina myös dramatiikkaa. Täällä ei tehdä henkilövalintoja, mutta mediasirkus pyörii. Täällä pätee vanha viisauteni. Ei mediaan voi vaikuttaa, omaan käytökseensä voi. Täällä on omat Parkinsoninsa.

Katalonia ja Las Vegas nousivat ryminällä keskusteluihin myös täällä.  Ikävät uutiset eivät maailmasta lopu. Yhteistyöllä saadaan hyviä uutisia. Ne eivät myy yhtä hyvin. Tuottavat sitäkin paremmin.