Cas Mudden mutinat

Populismin tutkija Cas Mudde on paperilla tuttu mies. Olen lueskellut hänen artikkelejaan.

Mudde kävi Suomessa ja Hesari oli paikalla. Ja paikallaan.

Mudden mielestä Perussuomalaiset on muuttunut johtajavaihdoksen myötä selvästi äärioikeiston suuntaan. Kas kun kotimainen tajuntatuotanto ei moista ole ollut huomaavinaan.

Perussuomalaiset perustettiin aikanaan SMP: n agraaripopulistisille juurille. SMP haastoi aina vanhoja puolueita, suuria rakenteita. Siinä ei ollut ihmisvastaisuutta. Tarina jatkui myös henkilöissä , joilla oli SMP- tausta.

Olin tänään Eduskunnassa.Avointen ovien päivä veti hyvin väkeä. Juttelin taukoamatta parisen tuntia kansalaisten kanssa. Kannatus ei ole mihinkään kaikonnut. Se on tällä hetkellä henkilöissä. Uutta puoluetta ei osata vielä hahmottaa. Se ei merkitse sitä, etteikö hanke voi onnistua. Se on puhtaasti hoitokysymys.

Mudden mutinoihin kannattaa tutustua. Ei kaikki ole kultaa, mikä kimmeltää, mutta hän osaa aika hyvin määritellä eri populismityyppien eroja.

Populismi ei ole  maailmasta mihinkään katoamassa. Yhdysvalloissa on menossa jo seuraava versio, enkä tarkoita nykyhallintoa, joka sekin sisältää aimo annoksen P- vitamiinia.

Steve on vielä tehokkaampi teltan ulkopuolella kuin oli teltan sisäpuolella. Aika ei käy pitkäksi alan seuraajille. Työnäyte annettiin Alabamassa.