Agenttitarinoita pukkaa

Annoin haastattelun Lauri Nurmen (LM)kirjaan( arvosana Lubenter), jossa kerrotaan Perussuomalaisten hajoamisesta.

Luku on kirjan viimeinen sana.

En koskaan hävinnyt sen paremmin SMP: ssa kuin Perussuomalaisissa yhtään vaalia. SMP: ssa voitin äänestykset sekä puoluesihteerinvaalissa että varapuheenjohtajavaalissa.

Perussuomalaisissa puheenjohtajavaalin voitin sen kerran kun siitä äänestettiin.

Vuoden 2017 puoluekokouksessa en ollut ehdolla, joten en voinut sitä hävitä. Sen sijaan puolue hävisi. Puheenjohtajistovaalin kokonaisuus toi hajaannuksen.

Ei kai kukaan voi vakavalla naamalla väittää, että ” tiesi ” Laura Huhtasaaren voittavan Jussi Niinistön varapuheenjohtajavaalissa. Minulle ei moinen pälkähtänyt päähänkään. Onhan Jussi tiedoiltaan ja taidoiltaan aivan ylivoimainen. Teuvo Hakkarainen ja Juho Eerola ovat lukuja sinänsä.

Perussuomalaiset muuttui sekä linjaltaan että hengeltään uuden puheenjohtajiston myötä, kokonaisuus katkaisi kamelin selän.

Tein ratkaisuni puoluekokouksen jälkeen. Kaikki muu on agenttitarinaa. Kysymys on Perussuomalaisten tragediasta, ei siihen puolueen ulkopuolelta ministerit tai pääkanisterit voineet vaikuttaa. Enkä usko, että oli halujakaan.

Agenttitarinat ovat mukavia, mutta eivät ne ole tositarinoita.

On väitetty, että lähden Lontooseen, pankkiin, Brysseliin, ehdolle Eduskuntaan, ehdolle EU- parlamenttiin, Amerikkaan, lähettilääksi…ja täällä minä edelleen olen. Hyvä on jos johonkin kelpaa.

Valheista vapaana. Elämää on puheenjohtajuuden jälkeen. Kaksikymmentä vuotta ei mennyt hukkaan. Nyt on uusi tilanne. Antaa kuolleiden haudata kuolleensa.

xxx

Nurmen kirjan ansio on siinä, että siinä yhdistetään mielestäni oikein Jussi Halla- ahon ja Ruotsidemokraattien ajattelun yhteys. Vistbackan, Leppäsen, Bärlundin ja minun perustamassa Perussuomalaisissa ei ollut äärioikeistolaisuutta. Nyt on toisin.

Kirjan nimeksi sopisi paremmin Mädättämisen miehet – Yleispuolueesta yhden asian liikkeeksi.