Puhemiehet ja Virtasten Matti

Yksinkertaista kansanmiestä hirvittää.

Almamedian Aamulehti on kieltämässä Puhemiessanan käytön ja päätti kutsua Eduskunnan puhemiestä puheenjohtajaksi?

Viime torstaina Alma-Median Iltalehti lanseerasi oman ajankohtaisohjelmansa, yllätys yllätys nimellä Puhemiehet ja logossa lähimpänä hymyilevät Kreeta Karvalan kasvot. Miesten muodostama taustakuoro seisoo Eduskunnan portailla.

Mitä tästä pitäisi ajatella? Vai eikö mitään. Mitä Aamu/Iltalehdessä ajatellaan?

Kumman takki kääntyy? Toivottavasti Aamulehden. Parempi on perua hölmöily kuin aloittaa hölmöily.

xxx

Virtasen Matti Talouselämästä kaipasi ulkoministeriä. Hän ei ollut tykännyt siitä, kun sanoin, että Perussuomalaiset elävät Soinin ja Saarakkalan johdolla kirjoitetuilla ohjelmilla, toimivat Vistabackan ideoimalla säännöillä, käyttävät Jukka Jusulan suunnittelemaa logoa ja ovat vuokralla päinvastaisesta uhostaan  huolimatta Tukisäätiön tiloissa.

Laiska ,työnsä luettelee, mutta listaan tässä Matin ja muidenkin mieliksi parin viikon tekemiseni ulkoministerinä.

Kaksi viikkoa sitten maanantaina olin Lontoossa Boris Johnsonin vieraana yhdessä muiden Pohjoismaiden ja Baltian maiden ulkoministerien kanssa. Tapasin myös ajatushautomon ja Median edustajia.

Tiistaina palasin Suomeen. Isännöin yhdessä Ruotsin ulkoministeri Margot Wallströmin kanssa Hanalys seminaarin Hanasaaressa. Keskiviikkona matkustin Hybridikeskuksessa pitämäni puheen jälkeen  Viroon EU- maiden ulkoministerien ns. Gymnich kokoukseen. Se oli kaksipäiväinen kokous, johon oli liitetty myös yhteiskokous EU- hakijamaiden kanssa. Perjantaina annoin haastattelun Viron suosituimpana ulkopoliittiseen tv- ohjelmaan.

Lauantaina tein puheita ja luin papereita kotona ja valmistauduin lähtemään Geneveen sunnuntaina. Genevessä palasin tiistaina illalla. Pidin instituutioissa kolme eri puhetta mm. Ihmisoikeuksista ja aseriisunnasta. Tapasin mm. Punaisen Ristin johtajan Peter Maurerin, Syyrian erityisedustaja Staffan De Misturan ja Maailman Talousfoorumin  johtajan Klaus Schwabin.

Tiistaina illalla tulin kotiin ja keskiviikkona lähdin Washingtoniin. Järjestin torstaina tiedotustilaisuuden Afganistanissa siepatun suomalaisnaisen vapauttamisen johdosta.

Torstain ja perjantain aikana tapasin kolme kongressiedustajaa ja lounastin yhdessä Demokratian kokouksen yhteydessä Yhdysvaltojen , Malin ja Puolaan ulkoministerin kanssa. Tapasin aseistariisunta- ja Ydinaseasiantuntijoita.

Lauantaina osallistuin yhdessä Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja hänen puolisonsa Jenni Haukion kanssa Suomi 100- juhlaillalliselle Suomen suurlähetystössä. Paikalla oli muun muassa suuri joukko entisiä Yhdysvaltojen Suomen suurlähettiläitä.

Sunnuntaina matkasin New Yorkiin ja osallistuin IPI- rauhaninstituutin tilaisuusuuteen. Sain kuulla uusimmat uutiset Syyrian, Jemenin, Libyan, Irakin ja Lähi-idän rauhanprosessin tiimoilta. Kokouksen yhteydessä kävin keskustelut muun muassa Norjan, Slovakian ja Jordanian ulkoministerien kanssa.

Alkava viikko menee kokonaan New Yorkissa. Kerron kyllä mielelläni mitä täällä tapahtuu. Viikko on täynnä ohjelmaa. Tarkoitus on tavata mm. Marokon,Egyptin, Ukrainan, Etiophian ja Valko- Venäjän ulkoministerit.

Että tällaista hommaa. Ulkoministerinä.