Yleisön pyynnöstä: Avoin kirje Raimo Vistbackalle

Kirjoitin  kolumnin Ilkkaan, joka julkaistiin tänään. Sain siitä kymmenmäärin palautetta ja pelkästään myönteistä ja kehotuksen pistää se plokiin, notta muutkin näkevät.

Tässä, yleisön pyynnöstä.

AVOIN KIRJE RAIMO VISTBACKALLE

Olen tuntenut Sinut, Raimo Vistbackan, yli kolmekymmentä vuotta. Tiedän kokemuksesta ja tosielämästä millaisesta miehestä on kysymys.

SMP: n konkurssissa pelastit monta kentän ihmistä. Moni muu ihminen ei olisi tehnyt pyöreitä päiviä tappion hetkellä auttaakseen jokaista vastuuhenkilöä. Ketään et hylännyt. Emme alistuneet, jatkoimme politiikassa.

Perustimme Perussuomalaiset yhdessä Urpo Leppäsen ja Kari J. Bärlundin kanssa vuonna 1995. Sinä, Raimo Vistbacka, olit puolueen ensimmäinen puheenjohtaja ja ainoa kansanedustaja.

Ilman Sinua, Raimo Vistbackaa koko puoluetta ei olisi olemassa. Pidit Perussuomalaiset eduskuntapuolueena yksin kahdeksan vuoden ajan. Viikot Helsingissä, joka toinen viikonloppu ympäri Suomea piirikokouksissa ja joka toinen viikonloppu kotona ja silloinkin oven täydeltä avunpyytäjiä. Ja Vistbacka auttoi. Puoluekantaa ei kysytty.

Sadat ihmiset saivat apua. Tämän vuoksi Sinut valittiin aina Eduskuntaan uudestaan oli puolueen kannnatus mikä hyvänsä. Annoit muille tilaa kasvaa.Eduskunnassa nautit arvostusta ja luottamusta yli puoluerajojen. Neuvoit ja autoit edustajia puoluekantaan katsomatta.

Sinut valittiin aina Eduskuntaan, kun olit ehdolla. Sama pätee kuntapolitiikassa.Suurilla äänimäärillä, laajalla luottamuksella. Sinä olet valtiopäivämies ja-neuvos. Elävä esimerkki maakunnan miehestä, joka ajaa alueensa ja asukkaidensa etua. Tuloksellisesti.

Tulet taustasta, joka auttaa omakohtaisesti ymmärtämään vaikeuksissa olevia ihmisiä. Tiedät, mitä menetykset ovat. Poliisin, varatuomarin ja vallesmannin tehtävät ovat mahdollistaneet kokemukset ja opetukset, koko elämän kirjon.

Miksi minä kirjoitan Sinulle maakuntalehdessä? Fiksu pohjanmaan kansa kyllä ymmärtää, miksi juuri nyt. Ja miksi ylipäätään.

Tässä ajassa on outoa, kunniantunto puuttuu. Monenlaiset politiikan kääpiöt ja netissä meuhkaavat räkätoteemit pullistelevat kuin sammakko härän edessä.

Mielestäni on julkeaa ja täydellistä arvostelukyvyn puutetta pistää haastemies perääsi. Se ei kerro mitään Sinusta, mutta kaiken muusta.

Antaa kuolleiden haudata kuolleensa.