Tuppin kirja

Sain kirjan Alexander Stubbilta. Alex on kelpo teos.

Se kertoo erilaisesta miehestä.

Muistan ajatelleeni joskus vuosia sitten, kun ensimmäisen kerran kuulin tästä EU- fanista, että just joo lipilaari fedealisti. Juippi ja juppi.

Erehdyin.

En puhu mielipiteistä, oikeista tai vääristä. On hyvä, että niitä on ja niitä uskaltaa esittää. Alex uskaltaa. Sopivassa ja sopimattomassa paikassa. Aivan niin kuin sanaa pitääkin julistaa.

Itse kirja.

Helppolukuinen. Hyväntuulinen. Itseironinen. Mielenkiintoisia asioita, jotka auttavat ymmärtämään tätä ikiliikkujaa.

Nauroin muutaman kerran aivan hemmetisti, kuten Pompidoukeskuksen viereinen kuntosalitarinan luettuani. Alex on jäänyt Jeesukselle toiseksi. Ei ihme. Sata kiloa penkiltä punnerrettuna.  Kuntosalia ja juoksua.

Mitä pitempi matka, sitä tyhmempi mies.

Suzannesta puhuminen on rohkeaa proosaa. Kaunista.

Juhana Vartiaisen rekrytointi politiikkaan oli julmetun hyvä teko, josta kaikki saamme nauttia. Tarvitsemme politiikkaan kipeästi ihmisiä, jotka uskaltavat ja perustelevat teesinsä. Samaa mieltä ei tarvitse olla.

Sileäkätisten puheenjohtajuus ei ole helppo homma. Sinne päästäkseen oli voitettava Jan Vapaavuori ja ennakkoluuloinen ylähuone. Alex oli kaikkien mielestä hyödyllinen puolueelle, mutta puheenjohtaja?

Alex on ollut ulkoministeri, pääministeri ja valtiovarainministeri. Kovia pestejä kaikki. Noihin hommiin ei ilmoittauduta, niihin päästään . Kovalla työllä. Kyvytön ei Kokoomuksessa pitkälle, eikä pitkään kävele. Kykypuolue oli kuitenkin kyvytön sietämään erilaista puheenjohtajaa.

Arvioin nyt kirjaa. Kirja on kelpo. Mielelläni sen luin. Itse poliittisista tapahtumista kirjoitetaan sujuvasti. Jokainen näkee ne omasta ikkunastaan. Perustellusti.

Kosminen kylmä on puheenjohtajan pahin hetki. Väistämätön kokemus.

Alexin kaltaisia tarvitaan. Maailmalla eivät ujot pojat ja tytöt saa Suomea esiin. Jos emme pidä heistä kotimaassa, lähetetään ne ulkomaille pitämään meidän puolia siellä.

Yhdestä asiasta vielä…Väkivalta on aina väärin. Fyysinen koskemattomuus ehdoton.  Tämän Alex perustelee vastaansanomattomasti.

Alex. Kiitos kirjasta, Tuppin tarinasta.  Ja siitä, että ollaan ja voidaan olla monesta asiasta sivistyneesti eri mieltä.