Turpaan tuli, henki jäi

Perussuomalaiset hävisivät kuntavaalit.

Tällä kertaa me emme pystyneet kunnon loppukiriin ja saamaan äänestäjiä liikkeelle tämän enempää.

Vaalipäivä oli ennakkoääniä parempi eli loppuun asti tehty työ vaikutti.

Alustavien tulosten mukaan saimme 226 704 ääntä. Se on iso määrä ihmisiä. Iloitaan jokaisesta annetusta äänestä. Prosentit nousivat ennakkoäänistä, mutta ei riittävän paljon. Lopputulos oli 8,8 prosenttia.

Turpaan tuli, henki jäi. Meillä on 769 valtuutettua. Tämä tulos vaati työtä. Mikään ei tule ilmaiseksi. Olen ylpeä porukasta. Olen kiitollinen. Elossa ollaan.

Tottakai olisin halunnut meille paremman tuloksen. Tämän kansa antoi ja sillä siisti. Moni Perussuomalaisia äänestänyt jäi nyt nukkumaan. Siinä on meille kaikille tulevaa työsarkaa. Mukana olen, vaikka puheenjohtajuus jää.

Minut valittiin Espoon kaupunginvaltuustoon. Sain 4079 ääntä, henkilökohtainen äänisaalis oli kotikaupungin toiseksi suurin. Iivisniemessä olin selvä ykkönen. Kotikylä antoi vahvan tuen, saimme puolueena 17,1 % ja henkilökohtainen äänimäärä oli 147.

Illan lopuksi tuli hyvä uutinen. Voitimme Vasemmistoliiton noin 800 äänellä. Häävisti ei mennyt, mutta ei me sentään kommareiden perillisille hävitty.

Olen levollinen. Mitään ei jäänyt antamatta. Tein sen mikä miehestä lähti. Kiitos kaikille ehdokkaille, äänestäjille ja tukijoille. Elämä jatkuu. Nämä ovat pieniä huolia. Huominen tuo taas iloa ja riemua. Tulee uusia vaaleja, uusia mahdollisuuksia.

xxx

Loikkari ei pitkälle loiki. Kaikki Helsingin ja Tampereen valtuustoryhmistä muihin puolueisiin kesken kauden loikanneet jäivät valitsematta. Tämä oli myös lähes kaikkien loikkareiden kohtalo. Mitä opimme tästä?

Ei elämä vaalitappioon lopu.Nuollaan haavat. Häntä pystyyn ja kohti uusia haasteita.