Pilkkapuheen paluu?

Viime kuntavaalien alla luotiin Per Looks sivusto, jossa pilkattiin avoimesti ja täysin häpeämättä Perussuomalaisten ehdokkaiden ulkonäköä. Vasemmistolainen yliopistoväki riekkui innolla mukana. Suvaitsevaisto näytti karvansa ja kiusaaja kasvonsa.

Pilkka tuli omaan nilkkaan. Perussuomalaiset voittivat vaalit. Runsaan neljän vuoden takaista pilkkapuhetta voidaan pitää yhdensorttisena pohjustuksena sittemmin yhä pahenevalle vihapuheelle.

Olen rumankomea mies, monessa liemessä keitetty. Kaikilla ehdokkailla ei välttämättä ole yhtä paksua nahkaa ja kykyä sietää henkistä epämukavuutta. Toivon hienotunteisuutta. Jokainen ihminen on jonkun mielestä kaunis.

Ehdokkuus kuntavaaleissa on hieno asia. Ehdokkaat ovat demokratian ritareita. Keitä me muuten äänestäisimme?

Olen aika varma, että Per Looks ilmiö toistuu. (Toivon olevani väärässä). Linnanjuhlien topit ja flopit kirjoittelu on samanlaista pilkkapuhetta ja se elää ja voi hyvin.

Kun plokissani pari viikkoa sitten esitin vetoomuksen kaikenlaista painostusta vastaan ehdokasasettelussa; Yksikään puoluejohtaja ei vastannut, työnantaja -ja työntekijäjärjestöt olivat hiljaa  ja valtamedia  vaikeni.

Paras vastaisku on pärjätä vaaleissa.