Epäpätevä oppositio

Onnittelin Antti Rinnettä eilen. Tänään on politiikan arki palannut, vaikka Runebergin päivää vietetään.

SDP pullistelee pääministeripuolueena, vaikka vaalikausi ei ole edes puolessa. Yhdet vaalit Antti Rinne voitti, demarien jäsentenväliset. Pääministeripuolueen pitää voittaa eduskuntavaalit, viimeksi kiri katkesi kuin kanan lento.

Hallituksella on omat haasteensa, mutta sitä on ” siunattu ” epäpätevällä oppositiolla. Kuvitteleeko joku, että punavihreällä oppositiolla on edellytyksiä olla vallassa. Missä on pihvi?

Katsotaanpa miten kävi viimeksi. SDP ja Antti Rinne äänesti edellisen Eduskunnan viimeisenä istuntopäivänä omia esityksiään vastaan. Vihreät lähti hallituksesta ydinvoiman vuoksi, tuloksena oli lisää ydinvoimaa. Vasemmistoliitto ensin leikkasi ja sitten lähti leikkausten vuoksi, estämättä yhtään leikkausta.

Arvopuolella tarjolla on feminismiä, vapaata aborttia ja eutanasiaa. Kuoleman kulttuuria? Jospa eläkeläisille Kimmo Kiljusen eläkealoitteen sijasta kelpaisi eutanasia. Siinä on yhtymäkohta vihreiden eläkepolitiikkaan; Eutanasiaa eläkeläisille.

Kun katselen SDP: n kuntavaihtoehtoa kotikaupunkini Espoon kautta, tulos on suorastaan surullinen. Budjettisopu oli SDP: lle liikaa. Tuloksena; ei yhtään muutosta mihinkään merkittävään.

Puoluekokouksen suurimpia uutisia on kansanedustaja Krista Kiurun karmea kohtalo. Jokainen kolumnisti piti sitä suurempana uutisena kuin Timo Harakan ja Tytti Tuppuraisen äänisaalista puheenjohtajavaalissa. Jospa se olikin sitä?

Jos Antti Rinne pääministeriksi päätyy, jopa hieman epäilen, kannattaa USA: ta kohtaan olla realisti eikä paiskoa kiviä rapakon taakse. Sinne kun seuraavan pääministerin pitäisi myydä jäänmurtajia ja kilpailuttaa hävittäjiä.

Epäpätevä oppositio vahvistaa hallitusta. Tosipaikan tullen kansalainen ajattelee, että ei kai sentään feminismillä työpaikkoja luoda. SDP ei tule perumaan yhtään tämän hallituksen leikkausta. Lupausten luettelo tiskiin, jos sellainen on. Ja sitten seuranta päälle.

Kuntavaalien vaalikeskusteluista tulevat mielenkiintoiset. Niissä ei tuohtuneella kaiken vastustamisella pärjää, kun ruvetaan kyselemään SDP: n käytännössä tekemien kuntapäätösten perään.

Minulla ei ole mitään Antti Rinnettä vastaan. Mies , EI-puolueessa. SDP on kuin vanha jästi. Joukon ja Kostin sanoin; Muisto vain jää.