Vuodeosaston vallankaappaus

Kansalaisaloite luotiin ilmeisen vilpittömässä mielessä. Bona fide.

Totuus on ollut karumpi. Suurin osa aloitteista ei saa tarpeeksi nimiä ja raukeavat. Ei siinä mitään. Huomio kiinnittyy siihen , mitkä aloitteet saavat julkisuutta, etenevät ja voivat jopa mennä läpi. Ja miksi?

Politiikan vuodeosasto on kaapannut kansalaisaloitteen oman propagandansa välineeksi. Homoliittoaloite oli kuin oppikirjasta. Tunnettuja eri alan vaikuttajia ja mediarummutus päälle, jonka tutut tiedotustoimijat tekivät Nordenstrengin hengessä.

Paavo Väyrynen, lahjakas luku sinänsä, nappasi euroaloitteen hoteisiinsa, Kimmo Kiljunen ratsastaa taitetulla indeksillä ja armomurha-aloite yhdistää söpösti kokoomuslaisen ja kommarin( Iiro Viinasen ja Esko Seppäsen).

YLE: llä on ilmeisesti vielä runsaasti rahaa, sillä se teettää gallupeja ja julkaisee näyttävästi sellaisen armomurhasta. Vetää vuodeosaston vaalivankkureita. Muutama nyyhkytarina oheen ja taas pesee ja linkoaa.

Mikään ei ole niin viisas kuin ihminen paitsi diplomi-insinööri. On ollut paha virhe pitää edellä mainittuja poliitikkoja has been-sarjalaisina. He pyörittävät mediaa kuin apina karusellia. Siinä jäi lähdekritiikki lähtökuoppiinsa. Täydestä menee kuin väärä raha.

Pahkeinen. Vanhojen puolueiden veteraanit näyttivät, kuinka kansalaisaloite voidaan valjastaa oman asialistan ajajaksi. Media toimii megafonina. Aika temppu.