Vihreiden kauhukaksari Antero Laukkanen ja Mika Niikko

Kuka saa olla köyhän asialla?

Kristillisten Antero Laukkanen ja Perussuomalaisten Mika Niikko herättävät tunteita. Miehet eivät pidä vakan alla kynttilää vaan taistelevat oikeaksi tuntemiensa asioiden puolesta.

Tunnen molemmat miehet. Antero ” Mooses ” Laukkanen on valtuustokaveri jo 16 vuoden takaa ja Mika Niikon värväsin Perussuomalaisiin käydessäni Korsossa puhumassa vuonna 2008,

Molemmat ovat myönteisessä mielessä ” Jumalan hulluja ”. Uskoon tulleita miehiä, joilla on omakohtaista kokemusta vaikeuksista ja kovista kokemuksista sekä kapeasta leivästä.

En ole kertonut tästä plokista heille, enkä lupia kysellyt. Minä olen vaan saanut tarpeekseni siitä vinosta hymyistä ja elitistisestä nenänvarttapitkin katselusta, jota Antero ja Mika saavat osakseen.

Veljet ovat rosoista tuotantoa. Tekevät ja touhuavat paljon. Ja saavat aikaan tuloksia. Oman kodit ovet ovat olleet auki keskellä yötä. Käytännön lähimmäisenrakkautta viranomaistoiminnan sijaan.

Kun ei tee mitään, ei tee virheitä. Se ei ole syy olla toimimatta. Tekemättä. Hyvää.

Vihreiden kauhukaksari on nähnyt leipäjonoja livenä, siis muutenkin kuin TV-uutisissa,  He toimivat omasta vakaumuksestaan. Onhan se kamalaa, että perinteisiä arvoja kannattavilla miehillä on sosiaalisen oikeudenmukaisuuden sydän.  Se ei sovi punavihreän pataliberaaliin arvomaailmaan. Se ahdistaa.

Olkaa vain omat itsenne Antero ja Mika. Niinhän te olette. Minä tiedän jo kokemuksesta, että helpolla ette pääse. Enkä pääse minäkään teidän kanssa, koska megaideat seuraavat toisiaan ja niitä pitäisi tukea. Tuenhan minä minkä ymmärrykseltäni pystyn.

Leipäjono ja elämän leipä. Eduskunta on läpileikkaus Suomen kansasta. Hyvä, että olette siellä meidän muiden syntisten joukossa. Ilona, valona ja piikkinä lihassa. Ja kun seuraava virhe tulee, älkää masentuko ja anna periksi.

Te tuotte mieleeni edesmenneen Heikki Riihijärven, SMP: n puheenjohtajan. Konservatiivin opissa ja arjen auttajan ja armahtajan. Muistan kuinka Heikki minulle, nuorelle jolpille, kertoi miten hän kastoi ja siunasi hautaan. Kastia kyselemättä. Se vaikutti ja vaikuttaa.

Hyvää ei koskaan tehdä liikaa. Kyllä vihreätkin sinne jonoon mahtuvat. Hyvää tekemään.