Odottamattoman raju reaktio

Lauantai oli hyvä uutispäivä Perussuomalaisille. Tästä pitivät huolen sekä YLE: n ykkösaamu että Lännen Median gallup, josta sai sellaisen uutisen kuin kukin halusi.

Olen purkanut palautepostia ja tekstareita. Puhelinkin oli yöllä soinut muutamaan kertaan.

Juurevat Perussuomalaiset ovat olleet aina omiensa puolella. Se pätee etenkin silloin, kun he kokevat, että meitä on kohdeltu kaltoin tai eri tavalla kuin muita puolueita  ja niiden poliitikkoja. Kaksoisstandardi etoo.

Kyllä kenttä tietää. Päivänpolitiikka harhauttaa, julkisuus sokeuttaa. Pintapuolinen tuntuma on usein väärä. Perusjäsenkunta on puolueen asialla riippumatta siitä, mikä on kannatus. Se on puolueen ydin, joka harvoin näkyy julkisuudessa, mutta jota ilman puolue ei ole mitään ja josta ei tule mitään ilman sitä.

Tältä syvältä kentältä ei Lännen Media kysynyt mitään. Siinä mielessä Lännen Median lista oli niin kuin Lindtmanin lista. Kysyttiin keiltä haluttiin, kuka pääsi Lännen Median listalle ja kuka ei.

YLE: n ykkösaamu on politiikan hevijuusereiden suosikki. Kovat Perussuomalaiset katsovat sitä. Katson itsekin,  kun on mahdollisuus. Oli katsottu eilenkin. Kentän palautteen perusteella päätin katsoa ohjelman.  Pääsin jyvälle, miksi palaute oli se mitä oli. Myönteinen.

En puutu Lännen Median kyselyn tuloksiin. Ne ovat varmasti esitetty niin kuin on vastattu. Miksi on kysytty, mitä on kysytty, on Lännen Median valinta.

Vastaus otsikon viestiin …joka aiheutti rajun reaktion. Onko Lännen Median listat kuin Lindtmanin listat? Siis onko joku Perussuomalaisista antanut tietoa keiltä kysyä ja miten kyselyyn osallistuneet valittiin?

Käsittääkseni Ei. Mikäli toisin olisi, joku Perussuomalainenn rykisi mikrofonin edessä.

xxx

Ville Niinistö vähättelee SDP: n listakohua ja yrittää sotkea Perussuomalaisia mukaan tähänkin soppaan. Ville, älä ole lapsellinen. Luopumisen tuska puheenjohtajuudesta huutaa taivaaseen asti.

Presidenttiehdokkuus tuonee lohtua. Ego ainakin riittää.