Arvokonservatiivi

Yhdessätoista kilometrissä on aikaa miettiä maailman menoa. Se on lentomatkustamisen paras puoli – muita ei liiemmin ole.

Olen häpeämätön arvokonservatiivi. Ollut koko ikäni. Joku voi pitää sitä traagisena. Mitä sitten? On hyvä, kun mahtuu nahkaansa. Se oikeus on kaikilla.

Euroopan Unioni pauhaa paljon arvoista, Suomessa puhutaan arvoista, firmoilla on arvoja, kansankirkollakin tai ainakin oli. Arkkipiispa Mäkinen loihi lausumaan, että Raamattua on tulkittu valkoisen heteromiehen silmin. Apostolit taisivat olla sellaisia.

En muotoudu muodin mukaan. Valtiotieteellisessä oli hauskaa olla 1980- luvun alussa vennamolainen. Neuvostoliiton aikaa ei sellaista kokematon voi ymmärtää. Puola näytti suuntaa Solidaarisuus- liikkeineen ja Ronald Reaganista tuli USA: n presidentti.  Puola ja USA puhuttavat nytkin.

Valtiotieteellisessä taitaa arvokonservatiivilla olla nykyään yhtä hauskaa. Pitäisi hyväksyä homoliitot, feministinen humpuukipolitiikka, olla huolissaan tiibettiläisistä häkkikanoista ja ilmastosta. Lepakoista ei saa olla huolissaan. Kieltämättä valtsikassa oli kivaa ja olisi varmaan tänäänkin. Minusta on mahtavaa, että Suomeen syntyi feministinen puolue. Rokottamaan vasemmistoa ja vihreitä.

Kun on johtanut Perussuomalaisia pian 20 – vuotta. Tulee kysyneeksi siellä yhdessätoista kilometrissä, että mikä siinä on ollut parasta? Ihmiset ja arvokonservatismi. Turpaan tulee välistä, radikaalit huutaa ja päätoimittajat paheksuvat. Ilman noita kannustimia olisi ollut paljon tylsempää.

Olen saanut ääneni arvokonservatiivina, pottia on pukannut siitä huolimatta. Kansa kun kas ei ole niin ahdasmielistä kuin eliitti. Olen saanut neuvoja, että älä mesoa vanhanaikaisista mielipiteistä. Menee kuulemma äänet. Kuinkahan paljon niitä olisi tullut, kun pariin kertaan olen ollut maan ääniharava?

Plokin lukijamäärä on kasvanut😎. Vanhalle lukijalle kertauksena ja uudelle listauksena:

Pidän avioliittoa miehen ja naisen välisenä liittona.

Puhun aina miehen ja naisen välisestä tasa-arvosta. Jota kannatan. En puhu sukupuolten välisesestä tasa-arvosta.

Vastustan kuoleman kulttuuria. Ihminen ei ole Jumala, eikä hänen sellaista pidä leikkiä.

En hyväksy yhteiskunnan puuttumista perheen asioihin.

Pidän kiinni perinteistä. Laulan Suvivirttä ja kirjoitan joulukortteihin myös englanniksi Merry Christmas, enkä Seasonal greetings.

Koti, kristinusko ja isänmaa.

Näillä mennään seuraavatkin 20-vuotta. Jos hengissä pysytään.