Kansa on puhunut – pulinat pois

Unionistit ympäri Eurooppaa nillittävät kansanäänestyksen tuloksesta.

Kansa äänesti väärin. Uusi äänestys. Osoitetaan mieltä.

EU-demokratiassa Hollanti ja Ranska äänestivät Lissabonin sopimukselle EI. Sopimusta muutettiin kosmeettisesti ja enää ei annettu äänestää. Paisti Irlannin, joka äänesti uudestaan ja kun eliitti sai mieleisensä, äänestäminen loppui.

Britannia ei alistu äänestämään uudestaan.

Pois kiukuttelu ja kostolla uhoaminen. Nyt täytyy neuvotella hyvä ja reilu poistumistie. Norja, Sveitsi ja Islanti ovat hyviä maita. Ei heitäkään kukaan vihaa, vaikka eivät EU: ssa ole, eivätkä mene. Ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana haluan hyvät suhteet Britanniaan ja teen kaikkeni sen eteen.

Olen ollut britteihin runsaasti yhteydessä. Suomen linja on maltin ja tolkun linja. Sille on kysyntää. Tähän mahdollisuuteen on tartuttava kaksin käsin.