Kotihoidontukea ei lyhennetä

Tämä hallitus tekee perussuomalaista perhepolitiikkaa, eikä punavihreää perhepolitiikkaa. Valinnanvapaus on perheillä, eikä perheiden itsemääräämisoikeuteen kajota.

Kokoomusministerit Lenita Toivakka ja Sanni Grahn-Laasonen esittävät kotihoidotuen lyhentämistä. Esitys on hallitusohjelman vastainen, eikä toteudu.  Edellisen hallituksen punavihreään perhepolitiikkaan ei  ole paluuta, eikä sen perään pidä haikailla.

Suomen ja hallituksen pitää tukea ja kunnioittaa todellista valinnanvapautta hoitaa lapset kotona selkeänä vaihtoehtona päivähoidolle. Viisas perhepolitiikka ei sanele vaan antaa päätösvallan perheille.

Perussuomalaisten linja hallitusohjelmaneuvotteluissa oli valinnanvapauden toteuttaminenen päivähoidon ja kotihoidon välillä. Se tuli hallituksen linjaksi ja sitä toteutetaan. Punavihreään perhepolitiikkaan, joka ei kunnioita perheen autonomiaa, ei pidä mennä takaisin. Eikä tämä hallitus mene.