Vihreät villat ja kaksi sankaria

Vihreät on punavihreän kuplan suosikkipuudeli. Miksi humpuuki ei silti myy nykyistä paremmin?  Vastaus on vihreät villat. Kevyet ja helpot kantaa.

Moraalista ylemmyyttä tuntien vihreät puhuvat suu vaahdossa tulevien sukupolvien puolesta. Tosiasia on, että vihreiden hallitusvuosina valtionvelka on noussut räjähdysmäisesti. Tämä hallitus kääntää suunnan.

Vihreät vastustavat ydinvoimaa. Tuskin missään länsimaassa on tehty ydinvoimapäätöksiä enemmän kuin Suomessa, missä se vihreiden vaikutusvalta näkyy? Päästökauppakompensaation kytkyt lopetettiin.

Vihreät kannattavat perustuloa. Hallituskaudellaan he eivät saaneet asiassa aikaan yhtään mitään. Tämä hallitus toteuttaa perustulokokeilun. Perussuomalaisten myötävaikutuksella.

Vihreät kannattavat raidejokeria. Kyllä kelpaa, sillä Tämä hallitus Perussuomalaisten voimakkaalla tuella myönsi sille valtionavun. Mitään ei tapahtunut vihreiden hallituskaudella. Perussuomalaiset ajoivat päätöstä voimallisesti.

Tampereen pikaratikka, ei ole minun suosikkini, sekin toteutuu osana kompromissia ilman vihreiden vaikutusvaltaa hallituksessa.

Junapuolue vihreät hurraa hallitukselle, kun se antoi suunnittelurahat tunnin junalle Turusta Helsinkiin. Tässäkään ei vihreiden aikana tapahtunut julkilausumia kummempaa. Vihreät eivät ole olleet innostuneita Lahden ohikulkutiestä. Sitä on haikailtu 50 vuotta ja nyt se tulee.

Turkistarhaus on edelleen laillinen elinkeino. Uusien  tuulivoimaloiden tuet on leikkurissa. Onko näin? Näin on.

Ei pidä masentua…Helsingin kouluissa on kasvisruokapäivä. Suuri vihreä saavutus. Ehkäpä tarjolla on myös tofunakkeja. Makuasioista ei kannata kiistellä.

Yksi vihreä puudeli jättää isomman hiilijalanjäljen kuin katumaasturi.

Ettenkö pidä vihreistä? Siitä ei ole kysymys, tarkastelin liikkeen saavutuksia rakentavan kriittisessä hengessä. Sitä kun mediasta harvoin  saa lukea.

xxx

Kaksi sankaria. Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirissä palkittiin eilen puolueen standaarilla kaksi ansioitunutta puolueveteraania.

Väinö Koivula ja Rauno Toivola ovat tuulen ja tuiskun kestäneitä miehiä. Niitä, joiden perustalle Perussuomalaiset on rakennettu. Jalaksillehypänneitä on sitten enemmän.

Väinöistä ja Raunoista ei mediassa puhuta. Me Perussuomalaiset pitkän linjan toimijat tiedämme mitä on puoluetyö. Kun lumi menee kenkään ja lehteä levitetään, eikä Esson baarissa ja toreilla olla pelkästään kahvilla.

Kiitos Väino ja Rauno. Te olette aina rivissä ja samassa poterossa, kun paha paikka tulee. Oli puolueella sitten yksi kansanedustaja tai neljä ministeriä.

Vielä kerran pojat, kohti kuntavaaleja. Tunnen iloa ja ylpeyyttä olla samassa porukassa.