Me emme antaudu

Tulipahan käytyä puheenjohtajatentissä. Samanlaista mekastamista se oli kuin yleensäkin. Aika kehno. Meiltä kaikilta ja YLE:ltä.

Olen käynyt niissä 19 vuotta. Heikot sortuu elon tiellä ja jätkä se kun porskuttaa. Kai minä varttihullu olen, kun jaksan aina vaan. Olen mennyt  kerran konkurssiin puolueen komentosillalta. Me emme antautuneet, me nostimme liikkeen lähes tyhjästä.

Antautuminen ei ole vaihtoehto. Perussuomalaiset menivät hallitukseen ja kestävät leikin. En siedä rintamakarkuruutta, enkä pötki pakoon. Mielummin olen siellä komentosillalla ypöyksin kuin otan hatkat.

Hallituksessa ei ole helppoa. En halua helppoa elämää. Se ei ole minua varten. Turpaan on tullut, mutta on tullut tukeakin. Sillä luottamuksella minä elän.

Olen ollut oikeassa. Missä EU, siellä ongelma. Hollanti näpäytti EU:ta. Iso vasara iskee kesäkuussa. Siinä voi omatkin kynnet tummua. Eliitti elää pilvilinnassaan, päätoimittajilla on sinne kausikortti. EU voi romahtaa. Järki sanoo jää, sydän…

Meitä Perussuomalaisia on arvosteltu. Siitä vaan. Me emme ole luovuttajia. Karavaani kulkee, kojootit ulvoo. Me pidämme, mitä sovimme. Me pidämme kiinni hallitusohjelmasta. Me emme antaudu.

Perussuomalaiset on pelastanut Suomen politiikan. Me toimme siihen värin ja värinän. Toiset tykkää, toiset ei.

Kokemus kasvattaa. Kestämään henkistä epämukavuutta ja kosmista kylmää.

Vanha Samurai tietää, että mikään kestävä ei tule helpolla. Aina on syytä muistaa, että kun on itselleen ja asialle uskollinen, muu on armoa. Vaaleissa ei mitata sitä kuka on oikeassa ja kuka on väärässä. Siellä mitataan puolueiden väliset voimasuhteet.

Perussuomalaiset eivät valita vaalituloksesta, emmekä osoita mieltä kansan vaalitahtoa vastaan. Kunnioitamme demokratiaa. Me pidämme päämme ja linjamme, se ei muutu punaviinibaarien kritiikistä.

Olen iloinen siitä, että minulla on puolue johdettavanani. Paavo ja Calle lähtevät. Ehkä se on viisasta. Jos intohimo sammuu, on eväät syöty. Se voi olla myös kelpoa tosiasioiden tunnustamista. Tyhjästä on paha nyhjästä.

Jotain tämän maan politiikasta kertoo se, että kun he lähtevät ja uudet tulevat, minulla on enemmän virkavuosia takanani kuin muille eduskuntapuolueiden puheenjohtajilla yhteensä. Siistiä tai traagista. Päätä itse.