Kunnon peli ja pelin politiikka

Olin katsomassa nuorten Leijonien MM- finaalia. Mahtava saaga ja onnellinen loppu.  Jännitys kihelmöi ennen peliä, pelin aikaan ja purkautui pelin jälkeen. En muista nähneeni peräkkäin yhtä montaa hymyilevää naamaa. En edes Jytky- voitonjuhlissa.

Voittaminen on parasta yhdessä. Ei se yksin ole mahdollistakaan. On hienoa tuntea iloa ja surua.Turtana ei  tunne mitään.

Suomi osaa pelata joukkueena. Se on iso asia. Pää pystyssä. Kaikki pelissä. Eilen se riitti. Parasta oli yritys ja usko. Halu ja uskallus voittaa. Joka arpa ei voita ja se täytyy kestää.

Olen nähnyt elämäni aikana satoja eri tason matseja. Jalkapalloa, jääkiekkoa, pesäpalloa…ja sitten ravit päälle.  Eilinen peli menee top kolmeen. En osaa niitä järjestykseen laittaa.  Jalkapalloa ja jääkiekkoa aivan eri tasoilta.  Pettymyksien lista onkin pitempi. Voittaminen on häviämistä mukavampaa. Helpompaa se ei ole.

xxx

Uusi vuosi, uudet kujeet.

Tämä vuosi ei ole helppo. Ei Suomessa, eikä maailmalla. Ulkoministerinä saa osansa kansainvälisestä politiikasta, puheenjohtajana kotimaan politiikasta.

En ole päässyt helpolla, en ole voittanut helpolla, enkä häviä helposti. Tänä vuonna ei ole vaaleja, ei ole siis mitään hävittävää, eikä voitettavaa.  Vaaleissa mitataan kannatus. Ravitermein, nyt ajetaan pohjakuntoa. Se on yhteistyötä.

Olen ollut Perussuomalaisten puheenjohtajana 18,5 vuotta. Yli kolmasosan elämästäni.  Sen verran karkeasti on ikää maailmanmestaruuden voittaneilla nuorilla miehillä.  Vuosi sinne tai tänne. Vastahan pojat ovat alkuun päässeet.  Otetaan esimerkkiä.

xxx

Kalervo Kummola on tehnyt valtavan työn Suomen jääkiekon hyväksi.

Suomessa saa aina osakseen ankaraa kritiikkiä, kun osaa, uskaltaa ja saa tuloksia aikaan. Kummola on tekojen mies. Tulokset puhuvat puolestaan.

Kale hoitaa.

Kiitos, Kale